På livets skyggeside

På livets skyggeside er vi i Fløjlspoter på glas , hvor handlingen udspilles i Brooklyn i New York, hvor narko, prostitution, vold og fattigdom er dagligdagen for den 14-årige Rick - kaldet Fløjlspote.

Rick lever og overlever på kanten af loven ved småkriminalitet og hasardspil. Men da han indblandes i opklaringen af mordet på en hvid betjent, sættes hans solidaritetsfølelse på en hård prøve. For det er hverken populært eller ufarligt at samarbejde med politiet.

- "Jeg kan ikke fordrage, at folk render med sladder af den art. Det kunne godt gå hen og ødelægge vores venskab." Han blottede sine guldtænder til et grin. "Prøv at kigge ned under bordet, mand. Hele tiden, mens du har siddet her, har jeg haft kanonen rettet direkte mod dit maveskind."

Også i Sne om sommeren er narko og kriminalitet en del af hverdagen - denne gang er handlingen henlagt til en vesttysk betonforstad. Her bor Armin, 14 år sammen med sin mor efter forældrenes skilsmisse. En dag bliver han ringet op af sin storebror Bernd, som han ikke har set siden skilsmissen. Der er noget galt med broderen, og det viser sig, at Bernd er dybt involveret i narkohandel via banden Den blå Slange.
Bernd har brug for Armins hjælp til den sidste kokainsmugling, for at komme ud af kløerne på banden.