Baggrund

Citat
"Svava følte sig vild og fri, mens hun susede over havet på hvalens ryg under den vældige himmel. Hun gav sig til at synge af fuld hals om havet og vinden og stjernerne, en sang, hun selv fandt på."

”Det gyldne lys”, s. 36.

Bodil El Jørgensen er født i København i 1958. Her boede hun med sin familie, til hun var 11 år, hvorefter hele familien rykkede til Herning. Ikke et nemt skifte i den alder, fortæller forfatteren selv, men heldigvis begyndte hun til ridning, og som hun siger, ”…den lokale rideklub blev min redning, her fik jeg nye venner, og de næste 8 år tilbragte jeg al min tid enten på ryggen af en hest eller med at muge ud under dem. Når jeg ikke lige læste bøger.” (Bodil El Jørgensen: Bodil El Jørgensen. www.bodilel.dk).

Selvom Bodil El Jørgensen som barn lod sig opsluge af både Astrid Lindgrens Kalle Blomkvist-serie og Cecil Bødkers Silas-bøger, begyndte hun først selv at skrive børnebøger som 35-årig. Hun debuterede med billedbogen ”Totalt genial” i 1996, og havde indtil da lavet gadeteater både som skuespiller og instruktør. Hun begyndte teaterlivet hos gadeteatret ”Frøken Jørgensens Musikinstitut for Unge Kvinder” og turnerede rundt i landet i rollen som skrap musiklærerinde.

I dag arbejder hun stadig som teaterinstruktør, nu hos ”HMF Brændende Kærlighed”, hvor hun senest har instrueret forestillingen ”Friendly fire”. Forestillingen er som tidligere forestillinger ordløs med fokus på komik og gak, hvor personinstruktion er væsentlig. Og netop arbejdet med at få en karakter til at fungere er afgørende i Jørgensens litterære arbejde. Hun fortæller: ”Jeg opfinder figurer og arbejder meget i billeder, så jeg ser figuren før noget andet.” (Anja Berth: ”Pigerne trænger til en rollemodel, der ikke er til fnidder og sladder”. Vesterbro bladet, 2010-08-11).

Derfor begyndte livet som forfatter også først rigtigt med karakteren Julius. Jørgensen fortæller nemlig, at ” … det var først, da jeg fandt på en historie om en dreng ved navn Julius og en mærkelig enøret hekseekspert, at der for alvor kom gang i skriveriet.” (Bodil El Jørgensen: Bodil El Jørgensen. www.bodilel.dk).

Udover at arbejde som forfatter og instruktør underviser Jørgensen unge i at skrive på Gentofte Ungdomsskole og på Roskilde Bibliotek. Om undervisningsarbejdet fortæller hun: ”Jeg synes, det er spændende og lærerigt at undervise i skrivning for børn og unge. Jeg har tidligere undervist meget i drama, og prøver nu at inddrage teknikker herfra i min skriveundervisning, så jeg arbejder meget med for eksempel spontanitet og improvisation i skriveprocessen. Og så får jeg også stof til mine egne bøger af at høre/læse hvad der optager de unge, og hvordan de ser på verden.” (Interview med forfatterweb, 2012).

Bodil El Jørgensen bor sammen med sin mand og datter i Skydebanegade på Vesterbro i København.