Baggrund

Citat
”Jack rejste mod Anjou og fik arbejde på en klosterkirke i Tours. Det voldte ham ingen problemer at overtale bygmesteren til at antage ham på prøve. Det værktøj, han havde med, viste, at han var murer, og efter en dags arbejde vidste mesteren, at han var en dygtig murer.”
”Jordens søjler”, s. 669.

Ken Follett blev født den 5. juni 1949 i Cardiff, Wales, og da han var ti år, flyttede han sammen med sin familie til London. Han er den ældste af fire søskende, og faren var skatteinspektør. Han er opvokset i et religiøst hjem, og som barn måtte han ikke gå i biografen eller se TV for sine pietistiske forældre, så han lærte hurtigt at sætte pris på bøgernes verden. Som barn var han især opslugt af Ian Flemings James Bond-bøger og Enid Blytons De fem-bøger. Han tog en universitetsgrad i filosofi ved University College London og en videreuddannelse i journalistik, blev politisk aktiv på centrum-venstre-fløjen og lagde afstand til sin religiøse baggrund. Som 19-årig blev han gift med sin skolekæreste Mary og fik sin første søn.

Follett fik arbejde som journalist på lokalavisen i Cardiff og senere på Evening News i London. I slutningen af 1970’erne søgte han væk fra journalistikken og blev underdirektør på et lille forlag, samtidig med at han selv begyndte at skrive romaner, først under pseudonymer og siden i eget navn. Follett har i flere interviews sagt, at han begyndte at skrive for at kunne betale sine bilregninger, og gennembruddet kom i 1978 med romanen ”Eye of The Needle”.

Follett blev rig og berømt og flyttede tre år til Sydfrankrig sammen med sin familie. I 1980’erne skrev han spionromaner og politiske thrillers, indtil han fik udgivet sin første historiske middelalderroman ”Jordens søjler” i 1989. Den blev efterfulgt af ”Uendelige verden” og Century-trilogien, som foregår i det 20. århundrede.

I slutningen af 1970’erne blev Follett involveret i aktiviteter omkring partiet Labour, og i 1984 blev han gift med sin kone nummer to, Barbara, som var parlamentsmedlem for Labour i perioden 1997-2010. Ken Follett er på listen over de 100 mest sælgende forfattere gennem tiden og har solgt over 150 millioner eksemplarer af sine bøger, og bl.a. ”Jordens søjler” er blevet lavet til mini-tv-serie.