Baggrund

Citat
”En kuldegysning stryger op ad min rygrad. Frygten for at intetheden skal vende tilbage, sidder i mig, men det er ikke kun derfor jeg ryster. Udåndingerne er hvide skyer foran mig. Et svagt lysskær nede ved jorden fanger min opmærksomhed. Jeg ser ned og opdager at lyset ikke kommer fra jorden, men fra mig selv. Mine håndflader er selvlysende violette. Jeg løfter dem op foran ansigtet. Hænderne snurrer som om de sover, og de føles brændende varme.”
”Spektrum – Leoniderne”, s. 32.

Nanna Foss er født i 1985 og opvokset på Midtsjælland. Hun bor i et familiebofællesskab på en nedlagt landejendom ved Nykøbing Sjælland sammen med sin mand, to børn, et delebarn, svigerforældre og flere andre familiemedlemmer. Hun har en BA i journalistik og Dansk sprog & Medier fra RUC, men meldte sig ud af universitetet under specialeskrivningen i 2013 for at satse på at arbejde som forfatter. Hun underviser i skrivning hos Unge Håbefulde Forfattere og på Forfatterskolen for Unge (i Odsherred). Hun går desuden på Forfatterskolen for Børnelitteratur (2014-2016).

Allerede som barn drømte Nanna Foss om at blive forfatter, når hun læste bøger fra skolebiblioteket, og hun skrev manuskript til julekomedien i 5. klasse og fik af og til læst en stil højt i klassen. Hun ville gerne ’noget med ord’, men hun forestillede sig, at hun skulle være journalist. Ideen til ”Spektrum”-serien – og dermed også ambitionen om at blive forfatter – kom til hende, mens hun sov: ”Det ændrede sig, da jeg havde en underlig drøm for nogle år siden, om nogle børn med lysende hænder, der kunne rejse i tiden. Drømmen gav mig lyst til at skrive historien ned. Jeg kombinerede drømmeideen med en gammel tekst, jeg havde skrevet om en pige, som tegnede en dreng og mødte ham i sin klasse dagen efter. Pigen kom til at hedde Emilie og er nu hovedperson i Leoniderne.” (Mød Nanna Foss – en ny forfatter. Palles Gavebod, oktober 2014).

Hun meldte sig til sit første skrivekursus hos Håbefulde Unge Forfattere i 2011. ”Spektrum – Leoniderne” (2014) er hendes første roman og første bog i en serie på ni bøger.

For Nanna Foss er det vigtigt, at bøgerne berører hende følelsesmæssigt, både når hun læser og skriver, og hun lægger meget vægt på karakterudvikling i sine bøger. Hun henter inspiration til at skrive ved at læse bøger, se film eller gå ture i skoven. Nanna Foss tilhører generationen, som er vokset op med Harry Potter-bøgerne, og hun er stor fan af J.K. Rowling. Hun læser desuden gerne dystopiske fantasy-serier som ”Hunger Games” af Suzanne Collins og ”Divergent” af Victoria Roth.