Sorgens fugle flyver højt ...

I et spejl, i en gåde tager på mere neddæmpet vis eksistentielle og kristne spørgsmål op, uden at bogen har et direkte religiøst sigte.

Den er anderledes end de tre tidligere bøger ved at dreje sig om et enkelt liv, og ved "bare" at fortælle en historie, der ikke er bundet af et system eller en talrække, som Kabalemysteriet og Julemysteriet .

I stedet er læseren ganske tæt på Cecilie, der som uhelbredeligt syg er kommet hjem fra hospitalet; ligesom Sofie er hun 14-15 år - og hun vil forfærdelig gerne vide hvordan alting er.

Julenat flyver en engel ind gennem hendes vindue; Ariel, luftens ånd, er englevagt for den syge pige og samtidig den eneste, hun kan snakke med om de store og svære ting - skabelsen og evigheden, Gud som begreb og person, sorgen og smerten. Ariel vil til gengæld have en masse at vide om det jordiske liv; hvordan mennesker føler og sanser, hvordan vi håndterer vores korte tid på jorden ... så Cecilie må overveje alt det selvfølgelige og tage det menneskeliv op til revision, hun er ved at forsvinde fra.

- Sørgeligt, ja, men også et spændende og opløftende møde mellem himmel og jord.