Beslægtede forfatterskaber

Davids Grossmans forfatterskab bliver ofte sammenlignet med de israelske forfattere Abraham B. Yehoshuas og Amos Oz. Selv siger Grossman: ”Jeg er påvirket af de tidlige historier om A.B. Yehoshua og Amos Oz. Jeg læste Yehoshuas "Facing the Forests" (engelsk, 1996), da jeg var en teenager, og det var en åbenbaring.” (Jonathan Shainin: Interviews - David Grossman. The Paris Review, 2010. Egen oversættelse).
Fælles for de tre forfattere er, at de skriver med udgangspunkt i Israel og deres jødiske baggrund. For eksempel Yehoshuas ”Hr. Mani” (1993), der er en jødisk slægtshistorie om den jødiske identitet og Israel fortalt gennem fem samtaler i løbet af 200 år. Ligesom Grossman er Yehoshua også fredsaktivist og kritiker over for Israel.
Oz, der siden 1967 har været en fremtrædende fortaler for en tostatsløsning af den israelsk-palæstinensiske konflikt, er også dybt engageret i den politiske situation omkring Israel og Israels historie. Det ses blandt andet i ét af hans mest kendte værker ”En fortælling om kærlighed og mørke” (2005), der er en selvbiografisk familiesaga om forfatterens familie, jødernes historie og Israels fødsel. Ligesom Grossman har han også et omfattende forfatterskab bag sig, der tæller mere end 38 udgivelser og over firehundrede artikler.
Grossman er desuden inspireret af den polske forfatter Bruno Schultz og den tjekkiske Franz Kafka. Om sidstnævnte siger han: ”Det er som om han kigger ud fra døden, selv når han er i live. Det (perspektiv) finder jeg ikke hos nogen anden forfatter. Der er noget unikt ved den vinkel, hvorfra han skildrer livet,” siger han (Jonathan Shainin: Interviews - David Grossman. The Paris Review, 2010. Egen oversættelse).