Coq Rouge

Inspirationen til den svenske greve og agent Carl Hamilton ligger lige for. Nemlig Ian Flemings spionromaner om agent 007, James Bond med licens til at dræbe. Sådan en licens har Hamilton også i inderlommen fra sin første færd i ”Coq Rouge” fra 1986 (”(Kodenavn) Coq Rouge”, 1987), hvor han sendes ud i den hemmelige krig mellem den palæstinensiske modstandsorganisation PLO og det israelske efterretningsvæsen, Mossad. ”Coq Rouge” er første del i en serie af i alt 13 bøger om Hamilton.

27430716

Greven er en effektiv og kynisk dræbermaskine, oplært og opdraget hos CIA i USA i de mest komplicerede kampteknikker og skydevåben. Men bortset fra at Hamilton er søofficer som sin engelske kollega i Secret Service, har de egentlig kun deres morderiske kunnen til fælles og den seksuelle karisma, der følger med, når man færdes i en verden med smukke, men fatale kvinder.

Politisk set ligger Hamilton som sagt klart til venstre for midten. I sin første bog udtrykker han, modsat tidens politiske korrekthed, forståelse og sympati for PLO’s sag. Og det er genreoverskridende, i Vesten i hvert fald, at det er de tunge drenge fra Tel Aviv, som er thrillerens skurke. Hvilket kan forekomme underligt, når man tænker på, at Hamilton er en aristokratisk playboy, født med en sølvske i munden og rundet af den svenske overklasse med penge og pligter.