Rasmus Halling Nielsen har nogle særlige bøger stående i sin reol, som han altid kan hente inspiration fra: ”Jeg ved, at hvis jeg går hen og åbner dem, så genererer det inspiration efter fem sekunder. De er som en motor for mig.” (Martine Stock: Interview med forfatterweb, september 2015).
Blandt inspirationskilderne er malerne og forfatterne Hans Jørgen Nielsen, Jørgen Michaelsen og Per Kirkeby, fortæller Halling Nielsen: ”Kirkeby har et enormt forfatterskab, som mange ikke kender til. Han har lavet de mærkeligste ting i 60’erne, men jeg synes, det er så smukt.” (Martine Stock: Interview med forfatterweb, september 2015). Derudover holder han meget af den svenske forfatter Lotte Lotass’ ”konceptuelle forfatterskab og smukke sprog” og danske Mikkel Thykiers diversitet.
Temamæssigt er der paralleller til den danske ”internetpoet” Caspar Eric, der ligesom Rasmus Halling Nielsen aktivt inddrager internettet og sociale medier i sit forfatterskab. I Caspar Erics debutudgivelse ”7/11” (2014) sættes internettets magt på spidsen og udspiller sig som en samtidsdokumentar om nutidens generation af sociale mediebrugere. Hvad angår Rasmus Halling Nielsens litterære stil er der slægtsskab til den danske digter Rasmus Nikolajsen, der også har en legende og eksperimenterende tilgang til sprog og grammatik og tilsvarende er inspireret af 1960’ernes lyrik.
Der er også visse ligheder med ét af Halling Nielsens idoler, Svend Johansen: Begge forfattere bruger gentagelser af bestemte sætninger og faste vendinger som et stilistisk greb, hvilket blandt andet ses i Svend Johansens ”Forløb” (1977) og ”Forløb 2” (1978) (Martin Gregersen: En million engle kan ikke tage fejl. Kulturkapellet, 2012-05-15). Johannes L. Madsens 1960’er digtning og 1920’ernes ekspressionisme med for eksempel Harald Landt Momberg kan nævnes som en fjerde og femte parallel (Victor Ovesen: Øjensoklerne blomstrer. Litteraturnu.dk, 2014-06-17).