I 1999 udkom ”Drengen med sølvhjelmen”, som Hanne Kvist havde vundet den danske afdeling af Forums nordiske børnebogskonkurrence med i 1997.
Drengen Jon bliver storebror til en lille pige, der får navnet Liv. Liv er født med vinger. Sorte, grove, flagermuseagtige vinger. Mens Jons forældre ikke magter at håndtere deres datters anderledeshed, elsker Jon hende overalt på jorden.
En dag, han kommer hjem fra skole, er Liv væk. Forældrene har overladt hende til en mystisk organisation kaldet Børnetjenesten. Børnetjenesten ledes af Greven, en videnskabsmand, der hævder at hjælpe børn født med vinger, men som i virkeligheden laver grusomme eksperimenter med dem.
Jon sætter ud på en fantastisk rejse for at få Liv tilbage fra Greven. Undervejs møder han Michum, der er chauffør for Børnetjenesten, men som bliver Jons ven og allierede i kampen for Liv. Michum er ikke den skarpeste kniv i skuffen, men han har hjertet på rette sted og sammen lykkes det de to at befri ikke kun Liv, men alle de tilfangetagne og uønskede vingebørn.
22401459
”Drengen med sølvhjelmen” er en fantastisk fortælling. Rammen om fortællingen er realistisk, det vil sige, at handlingen på overfladen udspiller sig i en verden, der til forveksling ligner den verden, læseren kender. Inden for denne ramme udspilles en alt andet end realistisk handling f.eks. en pige født med vinger og en Børnetjeneste, som køber børn af utilfredse forældre.
Fortællingen er bygget op omkring en figur, der indledningsvis skildrer en orden, dernæst en forstyrrelse af denne orden og endelig genoprettelse ordenen (i dette tilfælde en helt ny orden). Jon foretager nemlig en rejse fra det, der indtil forældrenes forræderi, salget af Liv, havde været en sikker base, hjemmet, ud i den farlige verden, for til sidst at stå i morgengryet sammen med Liv, klar til at starte en ny tilværelse sammen.
De centrale temaer i historien er tab, både Jons tab af Liv og hans tab af tillid til forældrene, betydningen af venskab og endelig tolerance af forskellighed. Alle relevante tematikker, der kan danne grobund for videre samtale og eftertanke.
Bogen blev i 2006 filmatiseret af Wikke & Rasmussen med titlen ”Der var engang en dreng – der fik en lillesøster med vinger”.