Det er ikke altid så enkelt

Alle mennesker, voksne, unge, børn - tænker en masse tanker, stiller sig selv og andre en masse spørgsmål, har meninger, har følelser. John har det ikke altid lige godt. Han er hovedpersonen i Jeg er bare så angst .

Den dag han er på vej hen for at snakke med malermesteren, der søger en arbejdsdreng, går det galt. John får et angstanfald. Det betyder, at han ikke ser trafikken omkring sig, og han havner med hjernerystelse på hospitalet. Her finder man ud af, hvad der virkelig er galt med John, og han kommer til at snakke med andre, der har det som han - specielt begynder han at snakke med Ilse. Måske bliver John i stand til at leve sit liv bedre - nu.

Ali er flygtning og har boet hos forfatteren og hans familie et godt stykke tid. Nu sidder han ved deres køkkenbord og græder, for han har fået afslag på sin asylansøgning. Det er bl.a. Ali´s historie, som blive fortalt i Hvorfor tror I mig ikke? Hvorfor kommer Ali til Danmark? Hvorfor må han ikke blive i Danmark? Hvad ved vi om folk som Ali?

Ingen ta´r skade af et par flade - er en vending, man ofte hører. Ligeledes er det titlen på en bog, der handler om vold. Svend ser og oplever volden omkring sig i mange af dens forklædninger. Han fornemmer, hvordan det er fat hos kammeraten, Jacob. Han ser den hos underboerne, han oplever den i sin egen familie. Svend gør sig tanker - også om, hvordan han synes, det burde være. At være med til en fed fest er ikke altid så rart. En fed fest fortæller om sprut, bajere, alkohol - især når man få så meget af det, at det ikke længere er nogen nydelse. Alle 4 bøger er kommet i serien: Rapportbøger.

Enkelt er det heller ikke for hovedpersonerne i Hans Hansens 3 bøger i Læs-løs-serien: Bøgernes hovedperson er unge mænd, som for en tid hvirvles ind i den sælsomme voksne verden, for igen at blive hvirvlet ud modnet til at gå videre i deres eget liv. Erik i Hjertesår indleder et forhold til en noget ældre kvinde. Hvem er hun - dette poetiske væsen? Hvem er det, der ringer og truer Erik? Den skriggule grav rummer hemmeligheder. Det ved Anders. Moderen har forladt Jørgen, som måske har noget gående med Vivian. Egentlig kunne Anders være ligeglad og lade de voksne om at rode rundt. Men han bliver trukket ind i deres drama.

Kvinden i hækken . Arne ser hende, når han er ude at løbetræne. En dag får han hendes sælsomme historie.