Baggrund

Forfatter Jacob Hedegaard Pedersen debuterede allerede som 21-årig med novellesamlingen DyretApokalypser, som er første bog i fem-binds-serien Tarot-bøgerne (indtil nu er de fire første bind udkommet). Udover Tarot-bøgerne har Hedegaard Pedersen fået udgivet Dværgenes Krønike, som er en fantasy-serie i fem bind. Forfatteren skriver primært for børn og (især) unge, men flere af bøgerne kan også med udbytte læses af voksne; det gælder særligt de uhyggelige Tarot-bøger.

Der er en stor spændvidde i den unge skribents forfatterskab. Jacob Hedegaard Pedersen er interesseret i at afsøge nye veje, men han arbejder også med helt traditionelle genrer og historier. Han holder tydeligvis af at fortælle den gode historie, men er altså ikke bleg for at eksperimentere. Og så bliver han bedre og bedre med tiden!

I Tarot-bøgerne, som nogle gange kaldes Vesterbæk-serien (fordi de for det meste foregår i den fiktive og temmelig uheldssvangre provinsby Vesterbæk), er fokus på uhyggelige hændelser, krimiplots og ondskabens væsen, mens Dværgenes Krønike er en formfuldendt og konventionel episk fantasy-saga af den tolkienske slags.

Jacob Hedegaard Pedersens forfatterskab byder udover spændende historier også på filosofiske overvejelser, refleksioner over livet som ung i halvfemserne, psykologiske portrætter, storslåede fantasyverdener, isnende gys, uhyggelige fremtidsvisioner og meget andet.