Jacob Hedegaard Pedersen

Mathias F. Clasen, 2004.
Main image
Hedegaard Pedersen, Jacob
Fotograf: Lars Skaaning / POLFOTO

Indledning

Jacob Hedegaard Pedersen skriver romaner for børn og unge, men flere af bøgerne kan også læses med udbytte af voksene. Jacob Hedegaard Pedersens universer er fyldt med isnende gys, uhygge og mystik. Kampen mellem det gode og det onde er et gennemgående tema.

 

 

 

54933231

Blå bog

Født: 1974 i Horsens. Opvokset i Hundslund.

Uddannelse: Studentereksamen fra Odder Amtsgymnasium (1993) og lærereksamen fra Jelling Statsseminarium (1999).

Debut: Dyret - Apokalypser. Hovedland, 1995. (Tarot bog, 1). Novellesamling.

Priser: Ingen kendte.

Seneste udgivelse: Krigsmager. DreamLitt, 2018. (Krigen, 1).

 

Artikel type
boern

Baggrund

Forfatter Jacob Hedegaard Pedersen debuterede allerede som 21-årig med novellesamlingen DyretApokalypser, som er første bog i fem-binds-serien Tarot-bøgerne (indtil nu er de fire første bind udkommet). Udover Tarot-bøgerne har Hedegaard Pedersen fået udgivet Dværgenes Krønike, som er en fantasy-serie i fem bind. Forfatteren skriver primært for børn og (især) unge, men flere af bøgerne kan også med udbytte læses af voksne; det gælder særligt de uhyggelige Tarot-bøger.

Der er en stor spændvidde i den unge skribents forfatterskab. Jacob Hedegaard Pedersen er interesseret i at afsøge nye veje, men han arbejder også med helt traditionelle genrer og historier. Han holder tydeligvis af at fortælle den gode historie, men er altså ikke bleg for at eksperimentere. Og så bliver han bedre og bedre med tiden!

I Tarot-bøgerne, som nogle gange kaldes Vesterbæk-serien (fordi de for det meste foregår i den fiktive og temmelig uheldssvangre provinsby Vesterbæk), er fokus på uhyggelige hændelser, krimiplots og ondskabens væsen, mens Dværgenes Krønike er en formfuldendt og konventionel episk fantasy-saga af den tolkienske slags.

Jacob Hedegaard Pedersens forfatterskab byder udover spændende historier også på filosofiske overvejelser, refleksioner over livet som ung i halvfemserne, psykologiske portrætter, storslåede fantasyverdener, isnende gys, uhyggelige fremtidsvisioner og meget andet.

Livet hidtil

Jacob Hedegaard Pedersen er født i 1974 i Horsens. Da forfatteren havde skrevet sit første manuskript, begyndte han at sende det ind til forskellige forlag. Men han fik 13 afslag, før forlaget Hovedland antog manuskriptet, som blev til Dyret – Apokalypser. Det var i 1995, og siden har han været ved samme forlag.

I dag bor Jacob Hedegaard Pedersen i den lille by Rask Mølle, som ligger vest for Horsens. Her arbejder han som lærer på Rask Mølle Skole. Egentlig ville han ikke være skolelærer. Hans oprindelige ønske var at læse dramaturgi i Århus, men da han ikke blev optaget på studiet i første omgang, valgte han at læse til folkeskolelærer i Jelling. Da han blev færdig, fik han job på Rask Mølle Skole, hvor han bl.a. underviser i dansk – et job, han er meget glad for.