fantastiske fortællinger

Lise Bidstrup

Indledning

Hestepiger, onde cirkusdirektører og preppere, udstyret med gokkesokker og håndvåben. Lise Bidstrup kommer vidt omkring i sit forfatterskab.

Stefan Spjut

Indledning

Svenske Stefan Spjut skriver skandinavisk magisk realisme forklædt som spændingslitteratur. Den samiske folketro og troldelignende eventyrfigurer er omdrejningspunktet for gennembrudsromanen ”Stallo” fra 2012.

Lea Marie Løppenthin

Indledning

Lea Marie Løppenthin gik ud af Forfatterskolen i 2013 og debuterede sommeren 2014 med den anmelderroste digtsamling ”Nervernes adresse”.

Jesper Nicolaj Christiansen

Indledning

Hvad enten Jesper Nicolaj Christiansen skriver splatterhistorier for drenge, kras realisme eller fantasy, har han barnet i centrum. Barnet alene i verden og ofte også barnet alene over for den voksne.

Lene Møller Jørgensen

Indledning

Som mangeårig journalist ved Danmarks Radio har Lene Møller Jørgensen rapporteret fra verdens brændpunkter, hun har arbejdet fra Syrien og Irak, udgivet fagbøger om Mellemøsten og beskæftiget sig med marginaliserede grupper i samfundet som hjemløse og flygtningebørn.

Hanne Kvist

Indledning

Hanne Kvist skriver for store og små, for børn og for voksne. Hun beskæftiger sig i sine bøger med relationer mellem mennesker og mellem mennesker og dyr.

Anne McCaffrey

Indledning

Anne McCaffrey er en af science fiction- og fantasy-genrens ‘grand old ladies’. Hun har et svimlende produktivt forfatterskab bag sig på over hundrede værker. De fire romaner, der er oversat til dansk, er fra serien om planeten Pern.

J.R.R. Tolkien

Indledning

John Ronald Reuel Tolkien, eller som der står på forsiden af hans bøger J.R.R. Tolkien, er blandt det 20. århundredes mest indflydelsesrige forfattere.

Salman Rushdie

Indledning

Det tager tid at trænge ind i Salman Rushdies omfangsrige verdener, men har man først åbnet op for godteposen, er han svær at give slip på igen.

Michael Ende

Indledning

Personerne i Michael Endes bøger bliver ofte spillet et puds af kræfter, som de ikke kender eller ikke kender godt nok. Resultatet er, at deres kurs mod et mål er zig-zag'ende.