Baggrund

Citat
”Min mor har tre huller i numsen. Et foran til tis. Et bagi til lort. Et lige midt imellem. Børnehullet.”
”Skrædder i helvede”, s. 30.

Mette Hegnhøj er opvokset i Thisted i Nordjylland og bor i dag i Sønderhå ved Thy. Hun er uddannet pædagog, men har studeret både lægevidenskab og journalistik. I 2010 debuterede hun som forfatter med børnebogen ”Møgungen”. Den blev efterfølgende optaget i det tyske katalog ”White Ravens”, der udvælger innovative børne- og ungdomsbøger fra hele verden. Debuten er en sproglig undersøgelse af en flabet men sårbar hovedperson, og Møgungens vrængende stil går igen i de fire kortprosatekster, som Mette Hegnhøj året efter havde med i Dansklærerforeningens antologi ”Skrædder i helvede” (2011). Antologien er et samarbejde mellem 42 forfattere og 89 illustratorer, og titelteksten om den stakkels skrædder, der syr tøj for satan, er et af Hegnhøjs bidrag.

Ud over skrivningen arbejder Mette Hegnhøj til daglig også som freelanceskribent og er med at arrangere kulturarrangementer og workshopper for børn og unge. Hun er en flittig debattør inden for emner som børn og pædagogik, og hendes artikler har bl.a. været bragt i fagbladet ”Socialpædagogen”. Hun er mor til fire børn, og da hun var gravid med sit tredje, søgte hun ind på Forfatterskolen for børnelitteratur. Hun kom ind og gik på skolen i perioden 2008-2010, hvor hun bl.a. lærte at dyrke sit eget særpræg. ”Jeg har lært at skrive om og om og om igen. Til det lyder rigtigt. Jeg har lært at blive ved en tekst til jeg kan høre, om en sætning hører hjemme i teksten eller ej,” (Betina Ramm: Jeg har lært at dyrke mit eget særpræg. cfb.au.dk, 2011-11) siger hun om sin tid på Forfatterskolen for børnelitteratur.

I et romanforløb på skolen påbegyndte hun desuden historien om Ella, der skulle blive til romanen ”Ella er mit navn vil du købe det?”. I 2011 modtog hun et arbejdslegat fra Statens Kunstfond til at færdiggøre bogen, der udkom i 2014 til anmelderroser, blev belønnet med Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger og nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2015.