Om Hans-Eric Hellberg

Hans-Eric Hellberg er en svensk forfatter. Han er født i 1927 og har skrevet mange børnebøger, de fleste af dem er oversat til dansk.

Han bor i det midterste Sverige i en by, der hedder Borlänge, hvor han har boet det meste af sit liv.

Da han som barn læste børnebøger, blev han så træt af altid at læse om børn, der var helte og fangede forbrydere eller fandt en kostbar skat.

Derfor besluttede han som voksen at forsøge at skrive de bøger, han selv gerne ville have læst. Bøger om rigtige, levende børn og deres tanker og følelser om liv og død, sex, kærlighed og venskab, ensomhed og forladthed. "Almindelige børn som oftere er bange end modige, som aldrig jager forbrydere, men som i hvert fald oplever en masse, hvad enten det er spændende, kedeligt, morsomt eller sørgeligt."

Personerne i Hellbergs bøger er ofte halvstore børn, som befinder sig på den svære overgang mellem barn og voksen. Men hvad enten han skriver om små eller store børn, forstår han at beskrive deres tanker og følelser med en forståelse og ægthed, så de blive levende for os. Det ydre samfund berøres kun flygtigt, hans bøger handler om mennesker på det nære plan, og hvad der foregår i dem - og mellem dem.