Menneskeliv

Morfars Maria , Martins Maria , Jeg er Maria og Elskede Maria , er fire bøger om en piges udvikling fra barn til voksen.

Maria er 6 år i den første bog og 15 år i den sidste, men vi oplever hende også i glimt som helt lille, ung, voksen og som helt gammel.

Maria lever som barn sammen med sin morfar, sin mor og en morbror. Marias mor har det psykisk svært, og efter morfaderens død kommer Maria til at tilbringe en stor del af sit liv hos andre. Hendes liv er, som de fleste andre menneskers, ikke altid let.

Hun oplever stærk sorg, da morfaderen dør (Martins Maria), hun oplever angst og ensomhed, da hun bor hos familien Wetterfeldt (Jeg er Maria), og hun længes efter sin mor, som hun i lange perioder er adskilt fra.

Men Maria klarer sig alligevel godt, fordi hun er lydhør over for alt, hvad der er fint og ægte i andre mennesker, hun er åben og følsom. Mange synes, hun er lidt sær, men der er også mennesker, der forstår at sætte pris på denne "særhed", og med dem knytter hun varme venskaber og kærlighedsforhold både som barn og voksen. Det er morfaderen, det er drengen Martin, som hun senere bliver kæreste med, det er den sære kunstner Jon og mange flere.

Maria er en helt almindelig og alligevel helt speciel pige, som forstår at klare tilværelsen med alt hvad den byder - på godt og ondt.