Beslægtede forfatterskaber

Annette Herzogs forfatterskab er omfangsrigt, både hvad angår titler og genrer. Derfor man også drage paralleller til forskellige forfatterskaber, der deler nogle af de tematikker, Annette Herzog i sit forfatterskab beskæftiger sig med.

Henrik Nilaus har skrevet ”Pinligt!-serien” om pigen Ditte og hendes pinlige familie. Serien minder på mange måder om Annette Herzogs Emma-serie. Ditte er teenager og står midt imellem barndom og voksenliv. Læseren følger hendes tanker, oplevelser og overvejelser om det at forlade familien og de trygge rammer for et friere, men også mere skræmmende liv på efterskole.

Men selvom de to serier har mange fællestræk, er der en væsentlig forskel. Henrik Nilaus benytter sig af humor, når han skildrer problematikkerne forbundet med det at være teenager, mens Annette Herzog i høj grad afholder sig fra dette og i stedet sætter følelsernes alvor i centrum.

Gyseren ”I brøndens mørke” udmærker sig ved at være blottet for overnaturlige elementer. Der er ingen zombier, varulve eller vampyrer, blot et sygt menneske, som båret af tvangstanker tager livet af børn. Den slags gysere til børn findes der ikke mange af, men en af de få, der kommer tæt på er Oscar K. og Rasmus Bregnhøis graphic novel-serie om Lilith i underverdenen.

Seriens hovedpersoner er den blinde pige Lilith, der har synske evner og drengen Schniff, der er stukket af fra et drengehjem. I første bind ”Lille miss Nobody” bliver Schniff Liliths øjne, da en mystisk ambulance kører hendes førerhund ihjel. Da de vil begrave hunden, støder de på et kvindelig. Sammen forsøger det umage par at stykke sammen, hvem kvinden var og hvem der slog hende ihjel.

I seriens andet bind ”M” er en gal barnemorder på fri fod, og Lilith og Schniff må igen forsøge at få retfærdigheden til at ske fyldest i en verden, hvor de rige og respekterede borgere er mere lige for loven end de fattige og socialt udsatte.