Emma-serien

Citat
”Jeg havde aldrig gået hånd i hånd med en dreng før, og nu gik jeg her hånd i hånd med Fardin! Jeg følte mig ligeså vægtløs som snefnuggene, der dalede sagte ned. Det var mærkeligt at se mine ben tage ganske almindelige skridt. Dansede jeg ikke? Det føltes ellers sådan.”
”Drenge, kys og kolde fødder”, s. 134.

Serien om pigen Emma består indtil nu af seks bind: ”Drenge, lus og løse tænder” (2009), ”Drenge, rod og røde ører” (2010), ”Drenge, kys og kolde fødder” (2012), ”Drenge, hulk og hemmeligheder” (2013), ”Drenge, knas og konfirmander”  (2014) og og ”Drenge, suk og spanske gloser” (2014). Bøgerne kan læses separat, selvom de indgår i en serie.

Seriens hovedperson er pigen Emma. Da læseren møder hende første gang, er hun 12 år gammel. Emmas verden er netop blevet vendt på hovedet, og hendes liv er noget rod. Hendes mor og far skal skilles, for Emmas far har forelsket sig i en af sine studerende. Det betyder også, at familiens hus skal sælges, og at Emma måske skal flytte væk fra sine bedste veninder Ida og Jessica.

Emma er vred og ked af det og har egentlig kun lyst til at dele det med Fardin, som hun er hemmeligt forelsket i. Men Fardin har kysset med klassens populære pige, Cecilia og lader til at have glemt alt om Emma. Jalousien får overhånd, og før Emma ved af det, har hun i vrede og afmagt både skubbet Fardin fra sig og rodet sig ud i kidnapningen af en hund.

50618366

I de følgende bind bliver Emma forelsket i en anden dreng end Fardin, hun hacker sin mors netdatingprofil, bliver uvenner med Ida og Jessica, holder en fest uden hendes forældre ved det og så møder hun sin fars nye kæreste.

Fortællestemmen er en jegfortæller, hvilket betyder, at læseren bliver en slags fortrolig for Emma. Man får et særligt indblik i hendes tanker, følelser og motiver; et indblik som selv hendes bedste veninder Ida og Jessica ikke har. For eksempel ved læseren, at Emma har mødtes hemmeligt med Fardin, længe inden han bliver kærester med Cecilia og man forstår derfor også, hvorfor Emma bliver såret.

Tematisk kredser serien om venskaber, kærlighed, mobning, gruppepres og klassedynamik. Med andre ord hvor svært det er at finde ud af hvem man er, og hvor man hører til når man er teenager.