Baggrund

Citat
”Jeg laver håndlavet fyrværkeri med hænderne. En af mine kollegaer mangler begge hænder. Han bruger fødderne. Han laver især raketter. (Det er det letteste). Uden på raketpakken står ’fodlavet fyrværkeri fra beskyttet specialværksted’.”
”Hr. Andrés vanvidsnat”, s. 38.

Christina Hesselholdt blev født i København i 1962 og voksede op i Jægersborg nord for København. I 1981 blev hun student fra Aurehøj Gymnasium i Gentofte. Som 20-årig drømte hun om at blive forfatter, og drømmen holdt hun fast i, selvom det at skrive faldt hende svært. ”Det gik så langsomt, at det nærmest var en vittighed. Jeg måtte trække ordene ud af mig selv. Jeg skrev måske tyve sider om året.” (Carsten Andersen: “Forfattere i forhør: I starten skrev hun 20 sider om året”. Politiken, 2006-07-16).

I stedet begyndte hun at læse litteraturvidenskab på Københavns Universitet, og blev i 1988, midt i sin uddannelse, optaget på Forfatterskolen. Om hvorfor hun søgte ind på Forfatterskolen siger Hesselholdt selv: ”Jeg ville forfærdelig gerne diskutere det, jeg lavede, og jeg ville have et miljø. Jeg følte mig meget alene, meget langsom og meget gået i stå. På Forfatterskolen fik jeg nogle gode spark fremad. Det var nærmest berusende.” (Carsten Andersen: “Forfattere i forhør: I starten skrev hun 20 sider om året”. Politiken, 2006-07-16).

I 1991, et år efter hun var blevet færdig på Forfatterskolen, debuterede hun med romanen ”Køkkenet, gravkammeret & landskabet”. To år senere, i 1993, færdiggjorde hun sine studier på Københavns Universitet og kunne således både kalde sig forfatter og cand. phil. i litteraturvidenskab.

I 1997 blev Christina Hesselholdt opfordret til at skrive en børnebog om en prinsesse. Resultatet blev billedbogen ”Prinsessen på sandslottet”, der udkom i 1998. I sit arbejde med bogen oplevede Hesselholdt, at hun, i modsætning til hvad hun var vant til fra sit voksenforfatterskab, fandt det anderledes let at skrive for børn: ”Børnebøgerne er for sjov. Ikke fordi jeg ikke synes, børnelitteratur er meget vigtig, men fordi de kommer meget nemmere til mig.” (Lotte Folke Kaarsholm: Ned til børnene? Information, 2001-02-02). Siden er det blevet til yderligere 13 titler for børn, langt de fleste billedbøger.

Sideløbende med sin forfattervirksomhed har Hesselholdt været medredaktør på litteraturtidsskrifterne Banana Split og Den Blå Port, samt undervist på Forfatterskolen.

Christina Hesselholdt er bosiddende på Østerbro med sin samlever, forfatter og tidligere rektor på Forfatterskolen, Hans Otto Jørgensen.

Fra et tidligere ægteskab med kunstneren, forfatteren og skuespilleren Claus Beck-Nielsen har hun en datter.