Outsideren

Outsideren handler om den fjortenårige Ponyboy, som bor sammen med sine to ældre brødre. Deres forældre døde ved en bilulykke for et år siden, så de må klare sig selv. Sålænge de ikke bliver indblandet i noget kriminelt, får de lov til at blive boende sammen, og myndighederne blander sig ikke. Desværre får de grund til at frygte, at det vil ske.

23545675

Ponyboy og hans gode ven Johnny falder i snak med nogle sos-piger en dag, de er i biografen. Som straf for dette, bliver de overfaldet af sos´erne senere på aftenen.

Johnny er - ligesom Ponyboy - tidligere blevet overfaldet af dem, og hadet og hævnlysten kommer derfor op i ham. Det ender tragisk med, at Johnny stikker den ene sos-dreng med en kniv, og han dør. Johnny og Ponyboy må nu flygte.

Til det får de hjælp af deres ven Dally, som selv har været blandet ind i kriminelle handlinger. De gemmer sig nogle dage i en kirke i en lille by et stykke fra byen. Dally henter dem hjem senere, men inden de kommer hjem, ender deres ophold i kirken dramatisk, og endnu to dødsfald sker inden bogen slutter.

Det er en meget spændende bog. Den er både hård og følsom på en gang, og samtidig meget ærlig. Ponyboy reflekterer meget over deres alt for dramatiske liv. Samtidig kan han godt se, at de gør nogle ting forkert, eller rettere hans kammerater gør, men han fordømmer ikke sine venner for det, de gør, men forsøger at se bagved det.

Bogen handler således både om forholdet mellem vennerne og om forholdet mellem de tre brødre. På grund af den støtte Ponyboy får fra sine to brødre, knyttes han tættere til dem.