Baggrund

Citat
“Det må være den værste frost i mands minde, siger du og hiver huen af, du siger, og tænk så på: i Japan blomstrer kirsebærtræerne nu! Vinden pisker sneen ind mod ruden, du siger at du glæder dig til at læse slutningen. På din bog, du siger, der ER nu ikke noget som ferie!”
“Fjerne galakser er kedelige”, s. 9.

Lone Hørslev blev født den 29. november 1974 i Køge, men er vokset op i Mejdal uden for Holstebro, hvor en af hendes store ungdomsinteresser var at male. Som hun siger: ”Jeg troede jeg var kunstmaler, også fordi jeg var god til det.” (Karen Syberg: “Jeg ville helst skrive hele tiden’. Dagbladet Information, 2006-10-05). Men på et tidspunkt mente hun, at det at male blev for besværligt, omstændeligt og desuden for dyrt, og derfor begyndte hun at skrive. 

Hørslev skulle dog igennem et længere uddannelsesforløb, førend hun for alvor kunne hellige sig det skrevne ord.

I 1994 afsluttede hun en matematisk studentereksamen fra Holstebro Gymnasium, og to år senere påbegyndte hun læreruddannelsen på Nørre Nissum Seminarium, hvor hun tog det første år på uddannelsen. Året efter gik turen til Aalborg, hvor hun startede på Humanistisk Informatik. Heller ikke det forekom at være det rigtige valg for Hørslev, så derfra gik turen videre til RUC, hvorfra hun blev bachelor i Dansk litteratur i 2001.

Dette år skulle vise sig at blive et godt år for Hørslev. Hun blev således både optaget på Forfatterskolen og fik antaget en digtsamling hos forlaget Gyldendal. Digtsamlingen “Tak” udkom samme år. To år senere blev hun uddannet fra Forfatterskolen og sendte i samme ombæring sin anden digtsamling på gaden, nemlig “Ærgerligt, ærgerligt”. Siden da er det blevet til endnu seks digtsamlinger, fire romaner og en novellesamling.

Hørslev elsker at kaste sig ud på ukendt grund, og i 2007 fødte hun sammen med sanger og sangskriver Mads Mouritz det musikalske projekt Mouritz/Hørslev, som har tre plader på samvittigheden. Endvidere går gik hun og Solveig Sandnes under aliaset Er de Sjældne, som i 2009 udsendte pladen “Lyserød lyseblå beige”, der i 2014 blev fulgt op af albummet “Olé Olé”. Lone Hørslevs seneste musiklyrik-projekt, Uhørt, er skabt i samarbejde med komponist Jesper Mechlenburg. 

Privat er Lone Hørslev mor til et tvillingepar og i 2009 fraskilt fra pigernes far, forfatteren Martin Glaz Serup. Bruddet tematiserer hun i digtsamlingen “Jeg ved ikke om den slags tanker er normale”. Også digtsamlingen “La'os” handler om at finde fodfæste efter skilsmisse.