Baggrund

Citat
”Han skulle lige til at gå i seng igen, da det pludselig gik op for ham, hvor håbløst det hele var. Det var jo umuligt at være god. Lige meget, hvad han gjorde, så var det forkert. For at være god måtte han blive liggende i sin seng resten af livet og lave ingenting. Og det gad han altså ikke.”
”Drengen, der (vist nok) ville være god”, s. 64.

Kasper Hoff, eller Kasper Høegh-Guldberg Hoff, som han egentlig hedder, er født den 26. maj 1972 og opvokset på Frederiksberg. Hans forældre er kultursociolog Dorte Skot-Hansen og kunstmaler Mogens Hoff.

Han påbegyndte studier i samfundsfag og har også en Bachelor i socialvidenskab fra Roskilde Universitetscenter, men afbrød studierne for at skrive på fuld tid. I 1998 blev han optaget på dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater, hvorfra han blev færdig i 2001. Han har siden skrevet en lang række radio- og skuespil, oversat børnebøger og dramatik og selv skrevet en række børnebøger, bl.a. flere serier i samarbejde med illustrator Jan Solheim. I 2003 modtog han Prix Italia for radiospillet ”Brasilien”, og fra 2006-07 var han ansat som husdramatiker ved Det Kongelige Teaters anneksscene Turbinehallerne.

I 2011 kom de to første bøger i serien ”Doktor Z”. Siden er der udkommet fem bøger, og serien, som er et samarbejde med Jan Solheim, var nomineret til Orla-prisen 2015, en pris der uddeles årligt til en børne- og ungdomsbog/serie, på baggrund af en internetafstemning. Prisen uddeles af Danmarks Radios Børne- og Ungdomsafdeling.

Duoen har siden påbegyndt serien ”Gamerz”, der handler om drengen Tim, der spiller computerspil, når han kan komme til det for sine forældre. Her mærker man efter sigende tydeligt, at Hoff selv er gamer i sin fritid og dermed virkelig har sans for den virtuelle verdens dragende egenskaber.

Privat bor han sammen med billedkunstner og illustrator Maria Sangiorgio, med hvem han har lavet indtil flere bøger. De bor på Østerbro i København med deres tre børn.