Beslægtede forfatterskaber

Kamilla Hega Holst skriver sig op imod normen og griber fat i temaer og karakterer, som går i en anden retning end samfundstendensen. Sanne i romanen ”Sort” er ikke en karakter, der forsøger at please nogen, tværtimod. Hun har overvægten, outsider-positionen og vreden til fælles med politibetjenten Mathilde, der bliver suspenderet fra sit job på grund af overvægt i Lars Frosts roman ”Skønvirke” (2011) og den svært overvægtige Maj-Britt i Karin Alvtegens roman ”Skam” (2005), som ikke har været uden for sin lejlighed i 30 år og driver sine hjemmehjælpere bort med ondskabsfulde bemærkninger.

Sannes problem er dog hverken, at hun bliver fyret eller sidder isoleret i sin lejlighed. Det er tabet af faren, som rammer Sanne hårdest, og hun bliver nærmest et barn visse steder i romanen, hvor hendes kæreste må tage over og pleje både hende og den døende svigerfar.

”En kærlighedshistorie” har et anderledes kærlighedsmøde som omdrejningspunkt. Kamilla Hega Holsts realistiske, præcise, nøgterne skrivestil i romanen minder om Helle Helles romaner. Helles minimalistiske skrivestil er renset for sentimentalitet og forklaringer. Det er personernes handlinger, og ikke det, de føler, der er fokus på. Fælles for Helle og Holst er, at det egentlige drama udspiller sig under overfladen.