Baggrund

Citat
"Min gamle veninde, Rachel Briefman, der er psykiater, siger, at ingen sorg er enkel, og hun har som regel ret, når det gælder psykens sære gøren og laden, psykoanalysen er hendes kald.”
"Den flammende verden”, s. 25.

Siri Hustvedt blev født den 19. februar 1955 i Northfield, Minnesota i USA og har en pæn portion norsk blod i årerne. Moren er norsk, mens faren har norske bedsteforældre. Siri Hustvedt er vokset op i et belæst hjem, hvor hun var den ældste søster af fire.

Hun var et meget sensitivt barn, der led af migræne og havde hallucinationer – både visuelle og lydmæssige. Fornemmelsen for det litterære opstod også tidligt. Hun fortæller, at hun ønskede at blive forfatter allerede, da hun var 14 år gammel og havde læst de engelske romaner ”David Copperfield”, ”Wuthering Heights” og ”Jane Eyre”.

Der skulle dog gå en rum tid, før ønsket blev opfyldt. Da Hustvedt var 23, sendte hun et digt til det litterære magasin Paris Review, og de trykte det. På det tidspunkt havde hun taget en B.A. i historie fra St. Olaf College og var flyttet til New York for at læse på Columbia University, hvor hun mødte Paul Auster i 1981.

På det tidspunkt havde hun fået udgivet et par digte, og han skrev på anden del af ”The Invention of Solitude”. Som hun selv forklarer det, var hun solgt i løbet af 30 sekunder, mens ”det tog flere timer for ham. Og i de mellemliggende timer gjorde jeg mit yderste for at charmere ham og tvinge ham til at se, at jeg var en meget attråværdig person. Det er virkelig sandheden! Jeg husker, at jeg tænkte, at jeg ikke ønskede at lade den fyr gå.” (Heather Hodson: Darkness and light. Telegraph.co.uk, 2003-01-10). Kort tid efter flyttede Siri Hustvedt og Paul Auster sammen, og året efter blev de gift. De har datteren Sophie Auster sammen.

I 1986 afsluttede Siri Hustvedt sin ph.d. i engelsk fra Columbia University i New York. Herefter begyndte hun at hellige sig sin forfatterkarriere, og i 1992 udkom hendes første roman ”Med bind for øjnene”. Om sit liv som forfatter, gift med en anden forfatter, siger hun: ”Vi arbejder begge alle hverdage. Somme tider arbejder Paul også i weekenderne. Og jeg arbejder fra omkring 8:30 indtil klokken 15, hvorefter jeg stopper, haster ud efter frokost og derefter laver yoga. Når Paul har spist frokost, går han ofte tilbage og arbejder indtil ved 17-18-tiden. Så vi er i det der sære bogsted det meste af dagen. Jeg tror, det hjælper, at vi begge befinder os der, det gør det nemmere at forstå, hvilken sær, sær beskæftigelse det er.” (Robert Birnbaum: Siri Hustvedt. Author of What I Loved talks with Robert Birnbaum. www.identitytheory.com, 2003-05-06).

Siri Hustvedt lever i dag i Brooklyn, New York, med sin forfattermand Paul Auster.