I 1935 udkom Isherwoods tredje roman ”Mr. Norris Changes Trains” (”Mr. Norris skifter tog”, 1939). Historien foregår omkring 1930, hvor den unge William Bradshaw er på vej til Berlin. I en togkupé møder han den noget ældre Arthur Norris, som allerede bor i Berlin. Under togturen opstår der en gensidig sympati, som i den følgende tid udvikler sig til et venskab. Bradshaw tjener penge som privatlærer i engelsk, og han bor til leje hos frøken Schröder. Bradshaw beskrives som en pålidelig mand, der snart hvirvles ind i Norris’ liv og præsenteres for det politisk og kulturelt dekadente Berlin, en verden af seksuelle eskapader og politiske intriger. Bradshaw oplever Norris som skiftevis excentrisk verdensmand og et klynkende pjok, der dyrker SM og er tilhænger af kommunismen. Norris har fjender, og kreditorer, han har snydt, halser efter ham som et hundekobbel, men det lykkes ham som regel at undgå dem, bl.a. takket være privatsekretæren Smidt, der tager grove metoder i brug.
24200337
Først sent i romanen går det op for Bradshaw, at Norris er korrupt, at han snyder, bedrager og afpresser folk, og Bradshaw bliver selv snydt. Alligevel har han svært ved at tro på, at der bag Norris’ snobberi og ekstravagante livsstil gemmer sig en plattenslager. Norris er en repræsentant for det dekadente Berlin inden nazisternes magtovertagelse. Mod slutningen af romanen kommer den politiske situation i centrum, da Bradshaw beskriver et opgør mellem kommunister og nazister.
Jegfortælleren registrerer med en udlændings blik de små forandringer i samfundet, som førte til nazismens mareridt. Romanen har selvbiografiske træk, fortællerens navn – William Bradshaw – er en del af Isherwoods virkelige navn. Både den og romanen ”Farvel til Berlin” er stærkt inspireret af forfatterens egne oplevelser i byen, hvor han boede i 1929-33. De private oplevelser bruges som afsæt til at beskrive et samfund i opløsning, og Norris’ fordærv bliver også et billede på byen Berlin.