Trofæ

Citat
” ... han tænkte på, om han skulle have taget hende. Det var en meget tiltrækkende, næsten uimodståelig tanke. Hun var alene. Den nærmeste nabo boede mindst en kilometer borte ... Så gik han videre. En anden gang. Politikommissær Lene Jensen var sikkert udholdende og stærk. Det ville tage lang tid at forvandle hende til et dyr.”
”Trofæ”, s. 69.

Steffen Jacobsens bog ”Trofæ” udkom i 2013 og var allerede inden udgivelsen solgt til Tyskland, Holland og Japan.

Den handler om privatdetektiven Michael Sander og kriminalkommissær ved Københavns Politi Lene Jensen, der ad omveje ender med at efterforske de samme hårrejsende omstændigheder. Michael Sander kontaktes af Elisabeth Caspersen-Behncke, advokat og arving til firmaet Sonartek, der er eneproducent af forskelligt militært teknologisk udstyr, der er vitalt for alverdens hære og regimer. Elisabeth har efter sin fars død fundet en højst bekymrende videooptagelse i hans personlige pengeskab og ønsker at finde ud af, hvem der har lavet den og hvem der figurerer på den.

29781524

Samtidig begår en ung, højt dekoreret Afghanistanveteran selvmord i sin have, dagen efter sit bryllup. Han har tilsyneladende hængt sig – men har håndjern på, hvilket kalder på nærmere efterforskning. Herefter kastes Michael og Lene først parallelt og siden sammen ud i en række hæsblæsende begivenheder, der både involverer brutal vold, tortur og afpresning.

Romanen er indledt med en prolog, der beskriver en vaskeægte menneskejagt i det nordligste Norge. Et par kapitler senere står sammenhængen mellem prolog og selve historien klart. Der fortælles i tredje person, og man følger skiftevis, et par kapitler ad gangen, Michael Sander og Lene Jensen. I alt strækker historien sig vel over en lille måneds tid, men ind imellem hopper man lidt frem og tilbage i tiden for f.eks. at forstå, hvad Lene har foretaget sig, mens Michael har været i fokus.

Hvis ”Trofæ” var en ret mad, ville det være den svenske smörgåstårta inden for sin genre: Der er simpelthen alle spændingselementer man kunne komme på, i en stor blanding.