Den humoristiske bog

Med 3-binds-serien Øglevenner, Flodpølsen og Kejser Dan tager Søren Vagn Jacobsen os midt ind i et miljø, han kender som sin egen bukselomme:
skoleklassen med hele dens brogede flok af børn.

I klassen går Rune, som er bøgernes fortæller. Han er bedste ven med Dan, som altid er meget artig og meget uheldig, og som har en dominerende pylre-mor. Og så er der frække Grete og skøre Lise og resten af klassen.

Forfatteren giver nogle gode skildringer af kammeratskabet i klassen og får på samme tid sagt noget om, at det er vigtigt, at være tolerant og at holde sammen. Der tegnes nogle fine børneportrætter, samtidig med at det myldrer med barokke og grinagtige indfald.

Klassen har nemlig en højst ualmindelig vikar. To-Meter hedder han, og han kan fortælle de mest utrolige historier. Børnene sidder som klistret til stolene og lytter til To-Meters fantasiverden, hvori de selv optræder. Efter timerne kører børnenes fantasi videre, og ofte forsøger de at påvirke eller ændre på historien.

Det er blevet til 3 meget fine - sjove - bøger, hvor dagligdag og fantasi hele tiden griber ind i hinanden som brikker i et puslespil.