Om Flemming Jarlskov

Flemming Jarlskov er født i København i 1947. Han blev student i 1966, hvorefter han påbegyndte et studium i sammenlignende litteratur på Københavns Universitet.

Da han havde læst i 4 år, blev han gift og fik børn. Dette medførte, at han begyndte at ernære sig som lærervikar for folkeskolen. Efter nogen tid gik han i gang med læreruddannelsen for at sikre sig ansættelse, men fortsatte sideløbende med litteraturstudiet, som dog blev droppet i 70´erne. I 1976 blev han skole- og ungdomsvejleder på sin skole; men han lever nu udelukkende af at skrive.

Han havde egentlig altid regnet med, at han skulle være forfatter, havde tidligt forsøgt sig med nogle noveller og har altid været produktiv med hensyn til at lave selskabssange og tekster til revyer og i privat regi.

Flemming Jarlskov debuterede i 1987 med Den enes brød, en kriminalroman for voksne. Samme år fik han sin børnebogsdebut, Det er sådan man laver krig. Bogen var et resultat af en børnebogskonkurrence udskrevet af forlaget Gyldendal. Flemming Jarlskov vandt ganske vist ikke konkurrencen, men manuskriptet fandtes egnet til udgivelse.

Han fortæller i et interview, at Det er sådan man laver krig var inspireret af hans egen barndom, hvor han erindrer sig selv som en manipulator, uden at han dog var så afstumpet som hovedpersonen Allan. Han husker de "klubber", som kan opstå blandt drenge og mener, at mange drenge gennemgår en slags "fascistperiode", hvor de kan være vanskelige at nå. Det er efter Flemming Jarlskovs mening en periode, drengene har godt af at leve ud, hvis det ikke går for vidt.

I 1988 udkom Soffy er en heks, som efter forfatterens udsagn skulle vise, hvor "åndssvage" piger kan være; men den blev mere til en bog om drenges udvikling. Året efter i 1989 udkom børnebogen Bjørneskovtrolden, som er en julefortælling i stil med et folkeeventyr, som han selv udtrykker det.

I 1990 fik Flemming Jarlskov Gyldendals boglegat for bogen Tøsen i Tårnet, en herlig bog om Bamses udvikling fra at være en tyk dreng, til han ngole erfaringer rigere rykker ind i rækken af teen-agere parat til at tage fat på livet. Stakkels, stakkels stræber fra 1992 er hans seneste ungdomsbog.

Sideløbende med ungdomsromanerne har Flemming Jarlskov haft succes med sine kriminalromaner med Carl Kock i hovedrollen som en dansk Philip Marlowe, og det er foreløbig blevet til 4 romaner: Skjult kamera udkom i 1988, Tyrkernes gade i 1990, og den indbragte ham et diplom uddelt af Det Danske Kriminalakademi for den bedste danske kriminalroman det år. I 1991 udkom En kvindesag og i 1994 Ske din vilje . Samme år udkom den politiske thriller Retten til riget. Den foregår i Danmark i en nær fremtid.