Baggrund

Citat
“Væsenet kom kravlende op fra floden. Det var en formløs horror som en umådelig stor og tjæret amøbe, der forlængede sig ud i en tyk, slangeagtig arm, så det kunne hive sig op af trapperne. Med en ækel, skvulpende lyd, bevægede det sig langsomt gennem de smalle brostensbelagte gader, og hvor end den enorme slatne masse passerede, efterlod den en stinkende bane af slim i sit kølvand.”

“The Whitby Child”, s. 34.

Robin Jarvis blev født den 8. maj 1963 på en sofa i Liverpool som den yngste i en børneflok på fire. Han voksede op i den mindre, engelske by Warrington i et hus fuld af kæledyr. Blandt andet en sort kanin, der blev ved med at forsvinde om morgenen for at vende hjem en gang om aftenen uden, at familien kunne finde ud af, hvor den havde været. Man kunne næsten tro, den havde et job!

Jarvis gik på Penketh High School i Warrington. Det var især kunst og litteratur, der kunne fange den unge knægts interesse, og han elskede at skræmme sin lærer med sine uhyggelige noveller. Efter high school fortsatte Jarvis sin skolegang i Newcastle, hvor han læste grafisk design på Newcastle Polytechnic, der svarer til en dansk teknisk skole. Men da den treårige uddannelse var overstået, sad han tilbage med en masse tegninger af en morbide monstre og ingen grafisk design. For eksempel var hans afsluttende projekt fuld af lumskt grinende nisser og flodånder.

Efter college flyttede Jarvis til London, hvor han benyttede sit designtalent til at skabe karakterer for tv-programmer og til reklamer, og faktisk blev han forfatter ved et tilfælde. Selv forklarer han det således: “Jeg havde aldrig forestillet mig at skrive bøger. Jeg plejede at arbejde som karakterskaber for tv-programmer og reklamer. Deptford Musene udvikledes, da jeg tog en pause fra at designe en stor, pelsklædt alien og fik lyst til at tegne noget småt til en forandring. “Mørkets portal” udkom, da jeg var 25. Jeg havde tegnet nogle musekarakterer i min tegnemappe bare for min egen morskabs skyld, og da en af mine venner så dem, foreslog han mig at sende dem til en forlægger. Til min store overraskelse svarede de meget positivt og spurgte, om der hørte en historie med til tegningerne. Så jeg havde et ‘go’, og jeg fortsatte derfra. Jeg forestillede mig ikke på det tidspunkt, at jeg nogensinde ville blive fuldtidsforfatter.” (Se under ‘Questions’ på Robin Jarvis’ hjemmeside www.robinjarvis.com).

Siden hen er Jarvis dog blevet så populær og produktiv en forfatter, at han de sidste mange år har kunnet dedikere sig til forfatterarbejdet fuld tid fra sit hjem i Greenwich i den sydlige del af London.