Deptford-trilogien 2: Mord på marken

Citat
“Hendes pels var, som alle andre markmus’, rødgylden, men Alisons pels havde et hemmeligt skær, der gnistrede, når solen ramte den. Hun var særdeles velskabt og var ydermere udstyret med en lille fræk trutmund og et par store brune øjne.”
Robin Jarvis: “Krystalfængslet”, side 94.

I “Krystalfængslet” fra 2000 (“The Crystal Prison”, 1989) er musene i Deptford glade og lettede ovenpå opgøret med Jupiter. De forventer nu at kunne leve lykkeligt og afslappet til deres dages ende, men så let skal det ikke gå. Audrey får påtvunget en opgave af det agtværdige gamle egern, Stjernebruden. Hun skal føre rotten, spåkonen Akkikuyu, som siden opgøret i kloakkerne har lidt af hukommelsestab, til den mark, hvor også Twit kommer fra. Modvilligt indvilliger Audrey, og i selskab med fætteren Twit og broren Arthur, drager hun og Akkikuyu af sted mod Fennywolde.

Det er sommer på landet, og alt ånder fred og idyl, selv Akkikuyu bliver vel modtaget. Men da en ung markmus findes myrdet, sætter det gang i en række mystiske og gruopvækkende begivenheder. Indbyggerne i Fennywolde mistænker Audrey for at være bagmand, og da flere mord plager kolonien, kommer hun for alvor i et kritisk søgelys.

22990187

Faktisk er hun lige ved at blive ofret som en anden heks af den skræmte og ophidsede markbefolkning. Det viser sig dog, at Audrey er uskyldig, og i stedet er det endnu engang den onde Jupiter, der trækker i trådene. Sluttelig får markmusene Jupiter jaget på flugt, men han er stadig ikke sat ud af spillet, og der er således åbnet op for en tredje og afgørende fortælling med musene fra Deptford i hovedrollerne.