Jin Ping Mei

Citat
”Denne bog handler om en kvinde med en tigers sjæl og skønhed, og om den kærlighedshistorie som udviklede sig omkring hende. Sensuel og indstillet på kærlighed som hun var, lod hun sig forføre af en charlatan, dag efter dag på jagt efter nydelse, morgen efter morgen besat af lyst og elskov.”
”Jin Ping Mei, første bog”, s. 27.

I fortællingen ”Jin Ping Mei cihua” (1617) (”Jin Ping Mei, bind 1”, 2012) er det uforståeligt for både byens unge svende og den smukke Jinlian selv, hvordan hun, det smukke lamseben, er landet i flaben på en hund. I et arrangeret ægteskab er Jinlian blevet ført sammen med dværgen Wu Da, der sælger dampede boller og i byen går under navnet ’Tre tommer pløk med barkefjæs’. Jinlian væmmes ved sin mand og er forsmået over sin skæbne, men en dag lyser hun op. Wu Das yngre bror Wu Song er nemlig kommet til byen, og han er alt det, hans bror ikke er: han er stor, stærk og tiltrækkende, og derudover er han en helt, som netop har dræbt en tiger med sine bare næver.

Den forsmåede Jinlian beslutter sig for at forføre Wu Song. Med sit smukke ydre er hun ikke vant til at få afslag, og det er da heller ikke første gang, hun forsøder sin tilværelse med mandligt bekendtskab uden for ægteskabet. ”Træffer hun på en ung flot mand Er snart et elskovsmøde i stand”. (”Jin Ping Mei, første bog”, s. 42). Men at forføre Wu Song er ikke så lige til, han er en hæderlig mand, der ikke lader sig mærke af hendes kvindelige list, og selvom Jinlian skruer op for charmen, ender det i en afvisning.

Der går dog ikke længe, inden en ny mand dukker op. Da apotekeren og charlatanen Ximen Qing er på besøg hos tekonen Madam Wang, der bor i huset overfor ægteparret, får han øjnene op for den smukke Jinlian. Mod betaling udfører tekonen en plan for, hvordan Ximen Qing kan forføre den smukke kvinde. Planen lykkes, og de to, der synes som skabt for hinanden, indleder en affære. Hver dag mødes de i tekonens hus, hvor de dyrker hed elskov. Eskapaderne beskrives detaljeret.

Sladderen går i byen, og de to frygter, at den inden længe når frem til Wu Da. Ikke at den lille mand selv har hverken magt eller styrke til at yde nogen form for hævn, men det har derimod hans bror, Wu Song. Drastiske beslutninger bliver taget for at bevare forholdet, og inden længe kan de to både skrive mord og korruption på cv’et – men hvad gør man ikke i kærlighedens navn. Jinlian tror nu, at lykken langt om længe har besluttet sig for at tilsmile hende. Men hun tager grueligt fejl, for Ximen Qing er en Don Juan, der hurtigt mister interessen for sine kvinder. Han har i forvejen flere koner, men er konstant på jagt efter nye smukke kvinder, der kan tilfredsstille hans behov. Inden længe må Jinlian sande, at man ligger, som man har redt.

SE OGSÅ LÆSEKOMPAS.DK: Bøger, der minder om "Jin Ping Mei"