Baggrund

Citat
“Det havde aldrig været Denzils mening at være en tyv. Han havde fået at vide, at hvis han gjorde noget, der var ondt, ville det nedsætte hans særlige evner og svække hans trolddomskraft. Han vidste også, at hvis en tyv blev fanget, fik han hugget hænderne af. Så han kaldte sig selv en røver – det lød mere dristigt. Der var noget storslået over ordet røver, hvis man sagde det rigtigt. Mens der var noget lusket ved ordet tyv, noget småt og modbydeligt.”

“Denzil - Troldmandens lærling”, 1995.

Sherryl Jordan voksede op i New Zealand i den lille smukke by Hawera. Her forfattede hun sin første billedbog i en blå notesbog, hun havde fået i fødselsdagsgave som 4-årig. Den handlede om en havfrue, og hun viste den stolt til sine forældre. Lysten til at tryllebinde med fortællinger tog til i skolen, hvor en engelsklærer opfordrede hende til at sende sine historier til et forlag. Det kom der dog ikke noget ud af.

Efter sin skolegang læste Sherryl pædagogik i to år og arbejdede målrettet på at slå igennem som forfatter ved at deltage i skrivekurser. Hun brugte derudover sit kreative talent på at tegne og fik et job som illustrator af Joy Cowleys børnebøger.

Selv debuterede hun i 1984 med billedbogen “The Firewind and the Song”, men var langt fra tilfreds. Kun tre af de 27 billedbøger, hun havde skrevet, blev udgivet, og ikke en eneste af hendes tre romaner. Da hun begyndte på fjerde roman i 1988, besluttede hun sig for, at hvis den ikke blev afsat, ville hun helt droppe skriveriet. Heldigvis blev historien om drengen Rocco, der rejser i tiden, udgivet i 1990, og bogen blev et vendepunkt i karrieren. Ungdomsromanen fik en flot modtagelse, vandt priser og blev oversat til flere sprog.