Musehånd og kampen for at skrive

Efter debuten udgav Sherryl Jordan tre børnebøger og tre ungdomsromaner på kun to år, men så fik hun også konstateret “musehånd”. Lidelsen kan forekomme, hvis man sidder forkert eller rutinepræget og bruger pc-musen for meget. Lægen frarådede hende at skrive, men Sherryl nægtede at acceptere, at hun helt skulle droppe karrieren som forfatter. I stedet besluttede hun sig for udelukkende at koncentrere sig om romaner og undgå billedbøgerne og de mulige opgaver som illustrator. I 1992 udgav hun “Winter of Fire” (“Ildens vinter”, 1994). Hun har senere fortalt, at bogens hovedperson var skyld i, at hun kom på benene igen, fordi historien handler om en fighter.

Sherryl Jordan har kæmpet hårdt for titlen som forfatter, og hendes yndlingsmotto er forfatteren Richard Bachs: “Du er aldrig givet en drøm uden midlerne til at få den opfyldt. Men du er dog nødt til at arbejde for at opnå den.” (Interview på Book Council New Zealand).

Hendes bøger er udgivet verden over og er blevet nomineret til priser i både New Zealand, England, USA, Belgien og Tyskland. Hun bor nu med sin mand i Tauranga, New Zealand.