Kampen mellem det gode og det onde

Citat
Tematisk handler bogen om at blive voksen og løsrive sig fra sine forældre.

Bogen “Sign of the Lion” fra 1995 (“Løvens Tegn”, 1996) bygger på den klassiske eventyrstruktur og kampen mellem det gode og onde. Romanen handler om pigen Minstrel, der bliver tvunget væk fra sine forældre. Minstrels far var ved at miste sin kone under en hård fødsel og tog over til den gamle dame Griselda, der har halvmåner i stedet for pupiller. Hun er god til urter og berygtet for sine alternative kræfter. Som tak for hjælpen ønsker Griselda det ufødte barn, når hun bliver ældre. Minstrels far giver hånd på det uden at fortælle om pagten til sin kone. Som årene går, tror og håber han, at Griselda har glemt alt om aftalen. Men på datterens 12 års fødselsdag kommer Griselda og kræver sin ret. Minstrel forbander sin far og føler sig svigtet og alene i den afsides skov hos den fremmede kone. Hun har imidlertid en skytsengel, der hedder Elmo. Han lærer hende at spille på fløjte og er hendes ven og vogter, men han kan ikke beskytte hende helt mod Griselda.

Der er dog nogle fordele ved hendes nye liv. Minstrel har altid ønsket at føre et folk og være stor, og Griselda puster til disse drømme. Hun giver hende magt ved at oplære hende i sort magi med henblik på at komme fjenden til livs. Men Minstrel oplever en indre konflikt og kommer i tvivl om, hvem fjenden egentlig er, for Griselda og Elmo er på hver deres side. Mens Elmo er den gode kraft, der kæmper i løvens tegn, repræsenterer Griselda dragen, der tilbeder det onde. Minstrel må granske sit hjerte for at vælge den rigtige side.

Tematisk handler bogen om at blive voksen og løsrive sig fra sine forældre. Minstrel skal lære at stå på egne ben og foretage de rette valg. I takt med at hun bliver mere moden, bliver hun også i stand til at tilgive og sætte andre før sig selv.