Fantasy og helteprøve

Citat
Romanen er en både alvorlig og sjov historie om mod, venskab og spirende forelskelse. Om at miste alt og alligevel komme videre. Det er også en historie, der trækker på fantasy-genrens obligatoriske helteprøve.

Middelalderhistorien “The Hunting of the Last Dragon” fra 2002 (“Den sidste drage”, 2004) fortælles gennem Jude, der er uduelig med en bue, ikke særlig køn og en værre kluddermikkel overfor landsbyens kønne pige Prue. En dag er Jude ude på tur, og da han kommer tilbage, finder han landsbyen i ruiner og sin familie brændt ihjel. Den eneste forklaring på ulykken er dragen, som hærger egnen.

25149831

Jude rammes af en dyb sorg, ensomhed og angst, og han aner ikke, hvad han skal gøre. Et omrejsende marked kommer forbi, og gøgleren Tybalt tager Jude til sig. En af markedets attraktioner er Lizzie Lillefod, som holdes i bur og udstilles som vanskabning. Pigen, hvis rigtige navn er Jing-wei, er kineser, som var et ukendt syn i middelalderens England. Da ydmygelserne bliver for voldsomme, flygter Jude og Jing-wei sammen, hvilket bliver starten på en lang rejse gennem ukendt land. Opholdet hos den gamle kone Lan er en hård prøvelse for Jude, men dog intet at regne mod den jagt på dragen, som venter forude.

Romanen er en både alvorlig og sjov historie om mod, venskab og spirende forelskelse. Om at miste alt og alligevel komme videre. Det er også en historie, der trækker på fantasy-genrens obligatoriske helteprøve. Jude er en atypisk helt, som det er let at identificere sig med. Han er ikke overjordisk og uovervindelig, men en smule usikker og naiv. Pacificeringen af den morderiske drage er hans chance for at bevise sin manddom.