Baggrund

Citat
"Hvis han havde mødt nogen, han kendte, ville han have kunnet stoppe og tale med dem. Roligt og fattet. Han mærkede sorg og raseri - men i lige så høj grad en helt modsat glæde ved den milde efterårsaften. Han tænkte: Som altid i mit liv vil de virkelige følelser først dukke op lang tid efter, at årsagen til dem er væk”.
"Krat”, s. 69.

Christian Jungersen blev født i 1962 i København og voksede op i den nordsjællandske by Humlebæk. Hans far var jurist, og hans mor underviste i græsk og latin i gymnasiet. Efter barne- og ungdomsårene startede Christian Jungersen på retorik ved Københavns Universitet. To år efter skiftede han til studier på Roskilde Universitets Center (RUC), hvorfra han i 1998 blev cand.comm. med fagene kommunikation og samfundsfag. De følgende år gik med private skriverier og deltidsarbejde. Han var bl.a. lærer i filmvidenskab ved Folkeuniversitetet, reklametekstforfatter og manuskriptkonsulent. Erfaringerne fra arbejdet på forskellige arbejdspladser har Jungersen brugt i beskrivelsen af kontormiljøet i  ”Undtagelsen”. Jungersen skrev i disse år først og fremmest filmmanuskripter, men ingen af dem blev antaget. ”Jeg skrev to om året i tre år, og ingen af dem blev antaget. Det mister man altså modet af. Det tvang mig nærmest over i skønlitteraturen. Jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne springe direkte over til mit afsluttende livsværk, hvor jeg opsummerede hele mit liv, og satte mig ind i rollen som 82-årig. Nu ville jeg skrive hovedstolen.” (Carsten Andersen: Ondskabens orm gnaver. Politiken, 2004-11-06). Det projekt resulterede i 1999 i debutromanen “Krat”.

Før det egentlige skrivearbejde bruger Jungersen tid på et grundigt researcharbejde, hvilket er en af grundene til, at der skulle gå otte år fra udgivelsen af bestsellerromanen ”Undtagelsen” i 2004 til hans næste bog, ”Du forsvinder”: ”Om vi har en fri vilje, er jo et temmelig omfattende spørgsmål, som ikke alene involverer filosofihistorie, men også hele det neurologiske område, plus lidt genetik og evolutionsbiologi oveni - og det har taget lang tid at sætte sig bare nogenlunde ind i.” (Rasmus Bo Sørensen: Vi er i biologiens vold. Information, 2012-03-16). Selve det at skrive bøgerne beskriver han derimod som en tilværelse, der er koncentreret om den indre verden: ”Der kan godt være noget munkeagtigt over det. Man fokuserer på en indre verden… en daglig meditation. Men når det så er slut, er det bare om at komme ud og møde mennesker og feste og rejse og opleve… så man ikke går i frø som menneske.” (Kjeld Hybel: Det hele er for fanden bare molekyler! Politiken, 2012-03-18).   

Christian Jungersen har siden 2012 boet på Malta. Da han flyttede til østaten, var han pludselig omgivet af mennesker, der var rejst til øen for at starte forfra med deres liv, hvilket blev en inspirationskilde til romanen ”Du kan alt”: ”Livet kan rumme så meget, og det er ekstremt livsbekræftende – især for folk, der er fanget i deres liv eller virkelig er på røven. Det er muligt at flygte til et andet land og starte på en frisk. Det er opmuntrende.” (Anne-Sophie Uldall Petersen: Christian Jungersen: ”Jeg bliver ét med det jeg skriver”. Gyldendal.dk, 2021).