Debut

Den egentlige debut som romanforfatter kom i 1976 med Safty og smuglerne, og hun har siden udgivet mere end 30 børne- og ungdomsbøger samt kriminalromaner for voksne.
Desuden oversætter hun bøger, er redaktør af Familie Journalens spørgebrevkasse og er børnebogsanmelder ved Berlingske Tidende.
Hun har et hverv som præsident for det skandinaviske krimiselskab, SKS, hvilket byder på forfatter-sammenkomster flere gange om året i ind- og udland. Så på trods af den daglige idyl på landet har Kirsten Holst en stor kontaktflade.

Hun siger selv, at hun begyndte at skrive sent på grund af børnene; men børnene og deres kammerater blev til gengæld hendes inspirationskilde. Det yngste barn, Henriette, blev model for Henry i letlæsningsbøgerne om samme personer. De var oprindeligt lavet som små hørespil til radioen.

En stor del af Kirsten Holsts bøger er desuden inspireret af egnen omkring Løkken og Hjørring, andre foregår i egnen omkring Stouby, idet der er mange træk fra miljøet og naturen her. Safty og smugleren er en børnekriminalroman, og den blev fulgt af yderligere tre Safty-bøger, i 1977, 1979 og 1984.

En anden serie på fire bøger med børnedetektiver er Ungerne og juvelrøverne (1977), Ungerne og sommerhusbanden" (1978), "Ungerne til søs (1979) og endelig Ishulen (1986). Hun siger selv, at hun har svært ved at slippe de personer, som hun er kommet til at kende så godt.

I 1981 udkom hendes første ungdomsbog, Også om mange år .
Den mest læste ungdomsbog, Min ven Thomas fra 1987 indbragte Kirsten Holst Den danske Boghandlermedhjælperforenings Børnebogspris.
Desuden udkom også i 1987 Regnvejr, som udmærker sig ved at være en letlæsningsbog for unge.

Mysteriet om det levende lig (1992) er endnu en bog om børnedetektiver; men den er bygget over tv-serien af samme navn.

Kirsten Holst har desuden udgivet en lang række populære kriminalromaner for voksne startende med De unge, de rige og de smukke i 1976, hvorved hun vandt nordisk thriller-konkurrence. Det er til nu blevet til 13 romaner, hvoraf den seneste, .. i al sin glans og herlighed udkom i 1994.

Foruden Kulturministeriets børnebogspris og Gyldendals børnebogspris i 1982 modtog Kirsten Holst i 1984 Danmarks Skolebiblioteksforenings børnebogspris.