Introduktion

© Pernille Kløvedal Helweg
© Pernille Kløvedal Helweg

Der går en lille pige i stumpet trøje ved siden af en pattegris. Begge går så let og elegant på tynde ben med svingende numser. Det er Sofie og hendes nye ven, Tigergrisen, og de er frie og glade.Der går en lille pige i stumpet trøje ved siden af en pattegris. Begge går så let og elegant på tynde ben med svingende numser. Det er Sofie og hendes nye ven, Tigergrisen, og de er frie og glade.

Sofies ’’mor’’, Pernille Kløvedal Helweg er autodidakt håndtegner, billedkunstner og illustrator. Hun tog en lille genvej og blev afspændingspædagog, inden hun i 1980 fik fundet barndommens tegneblok frem igen. Mens hun sad ved sin søns kuvøse, befandt hun sig nemlig i iagttagerrollen, ligesom hun havde gjort som barn. Det resulterede i debutbogen, Ønskebarn, lavet i samarbejde med Jesper Jensen, og siden 1985 har hun levet af sine dagblads- og bogillustrationer og sin billedkunst., lavet i samarbejde med Jesper Jensen, og siden 1985 har hun levet af sine dagblads- og bogillustrationer og sin billedkunst.

Men med Sofie og Tigergrisen kom der gang i en ny karriere, for Pernille Kløvedal Helweg begyndte pludselig selv at sætte tekst til sine billeder og har nu skrevet og illustreret flere markante billedbøger for børn. kom der gang i en ny karriere, for Pernille Kløvedal Helweg begyndte pludselig selv at sætte tekst til sine billeder og har nu skrevet og illustreret flere markante billedbøger for børn.