Om Marianne Koester og Kjeld Koplev

Marianne Koester og Kjeld Koplev skriver børne- og ungdomsbøger sammen. Men ellers har de hver for sig lavet et hav af ting i deres liv, også inden de traf hinanden i 1978.

Marianne Koester (MK) er født i 1941 i København, men hun har også boet i Aalborg i 5 år. I 1958 tog hun realeksamen. I 1964 blev hun færdig med en uddannelse som designer ved Kunsthåndværkerskolen i København. Med dén uddannelse som baggrund fungerede MK en tid som bl.a. underviser og kostumeskaber, og ind imellem skulle børn, mand og hjem passes. Fra 1968-80 gik MK på studenterkursus for endelig i 1974 at stå som nyuddannet lærer. I dag arbejder MK som skolelærer i Holte, hvor hun bor sammen med Kjeld Koplev, døtrene og en ruhåret gravhund.

Kjeld Koplev (KK) er født i 1939 i Århus. Den eneste uddannelse han har papir på, er kokkeuddannelsen. En overgang var han journalistelev, for han har altid godt kunne lide at skrive, men noget afgangsbevis foreligger ikke. Eksamensbeviser har ikke været afgørende for, hvad KK kom til at arbejde med. Danmarks Radio har været hans arbejdsplads siden 1968. For tiden laver han bl.a. Radio Ørsted, et program om film, teater, musik og bøger. KK's skriveglæde har indtil nu resulteret i 4 voksenromaner, og så de børne- og ungdomsbøger han har skrevet sammen med MK.