Baggrund

Citat
”Visse ting måtte jeg nødvendigvis gå glip af, når jeg drønede af sted på motorvejen med hundrede og tres kilometer i timen, eksempelvis vindens effekt på skyerne. Jeg havde ikke travlt, der var intet tidspres. Fart behøvede ikke at handle om tid. Den dag, på vej østover fra Reno på en Moto Valera, handlede det om at bevæge mig hen over det Nevada-kort, der var tapet fast på min benzintank …”
”Flammekasterne”, s. 11.

Rachel Kushner blev født i 1968 i Eugene, Oregon. Forældrene havde en bohemeagtig livsstil, og familien boede i en periode i en malet skolebus. Som barn var Rachel og hendes storebror ofte alene hjemme, fordi forældrene var i gang med at tage en ph.d. i biologi og arbejdede til sent i laboratoriet. Familien flyttede til San Francisco i 1979, og allerede som niårig havde Rachel haft tre job, bl.a. i en radikal feministisk boghandel, fordi det var nødvendigt for hende at tjene penge til tøj. Faren læste beatpoesi og kørte motorcykel, og hans familie i New York var medlem af kommunistpartiet. Rachels bedstefar arbejdede i et minefirma i Cuba, hvilket inspirerede hende til at skrive den første roman ”Telex From Cuba”. Moren, som er en dygtig skiløber, opmuntrede Rachel til at løbe på ski. Som 16-årig begyndte hun på University of California, Berkeley, hvor hun tog en bachelor i politisk økonomi og var med på Berkeleys skihold. Som 18-årig var hun på et udvekslingsophold i Firenze, og senere flyttede hun til New York og tog en MBA i Creative Writing på University of Columbia. Jonathan Franzen var en af hendes undervisere, og han erindrer, at ”hun skrev de mest inspirerende historier af alle i klassen.” (Boris Kachka: The Cool in Her. nymag.com, 2013-12-08). Franzen sørgede for, at hun blev sat i forbindelse med hans egen indflydelsesrige litterære agent Susan Golomb.

I otte år arbejdede hun som redaktør på tidsskrifterne Grand Street og BOMB. Hun har fået noveller og essays trykt i bl.a. The New Yorker, Harper’s og New York Times og debuterede som romanforfatter med ”Telex From Cuba” i 2008. Hun skriver om det, der optager hende i livet og har selv engang prøvet at vælte på en motorcykel i høj fart, men hun opfatter ikke sine romaner som selvbiografiske.

”Flammekasterne” blev ligesom hendes debutroman nomineret til flere prestigefyldte priser, bl.a. National Book Award. Hun blev tildelt Guggenheim Fellowship i 2013. Hun er redaktør på tidsskriftet Soft Targets og har siden 2003 boet i Los Angeles sammen med sin mand og søn.