Baggrund

Citat
“Sita trængte tit til at være lidt alene. Så kravlede hun ofte ud på den skrå tagryg gennem vinduet i sovesalen, så hun kunne se ud over muren og hen over engen og skoven. På taget kunne hun sidde i fred og ro, mens hun spekulerede på, hvem hun egentlig var, og hvor hun kom fra. Hun kendte end ikke sit eget efternavn eller sin fødselsdato, for forstanderinden ville ikke fortælle hende det. Det var forbudt at stille spørgsmål.”
“Pigerne fra Nordsletten”, s. 6.

Line Kyed Knudsen blev født i Gentofte den 12. november 1971. Hun voksede som enebarn op på Galgebakken i Albertslund, og netop fra barndomslandet på Galgebakken tager forfatterskabet sit udspring. Allerede i folkeskolen drømte Line Kyed Knudsen om at blive forfatter, og som tiårig afleverede hun, hvad der senere viste sig at blive en betydningsfuld stil, om tre røverpigers liv: “Jeg havde selvfølgelig ingen anelse om, at historien om Sita, Maren og Anne og det skumle børnehjem, skulle blive til min debutroman, selv om jeg allerede dengang drømte om at blive forfatter” , forklarer hun og fortsætter: “Jeg elskede nemlig at sidde ved mit skrivebord på mit værelse og finde på spændende historier.” ( Portræt af Line Kyed Knudsen på Litteratursiden.dk).

Gennem gymnasieårene blev forfatterdrømmene og de mange fyldte kladdehæfter lagt på hylden til fordel for en spirende interesse for teatret, og efter gymnasiet flyttede hun til Svendborg for at gå på højskole. Her blev hun engageret i det lokale teatermiljø med forventning og håb om at blive skuespiller, men med afslag fra teaterskolerne vendte hun tilbage til Sjælland, denne gang København. Hun søgte ind på Filmskolen, journalistuddannelsen og adskillige universitetsuddannelser. Efter mange afslag og en årrække på bistandshjælp fik hun i stedet arbejde på en restaurant, hvilket var startskuddet på en karriere inden for restaurationsbranchen. Den kulminerede i en chefstilling, men alligevel ønskede Line Kyed Knudsen at uddanne sig, og som 26-årig blev hun optaget på Handelshøjskolen, hvorfra hun er uddannet cand.merc. i Human Ressource Management med speciale i kunst i erhvervslivet. Ved siden af sit forfatterskab arbejder hun i dag på et reklamebureau som tekstforfatter. Hun er gift og henholdsvis mor og stedmor til børnene Nynne og Helene.

Line Kyed Knudsen er altså en forfatter, der allerede som barn startede med at skrive. Men som Sita i eventyret om “Pigerne fra Nordsletten” måtte hun af mange veje og omveje, før hun fandt hjem. Både hjem til Galgebakken i Albertslund, hvor familien i dag er bosat, og tilbage til den beskæftigelse, som hun drømte om som barn, nemlig at være forfatter.