Pigerne fra Nordsletten og rejsen til Sydhavet

Citat
“Sita sad længe under palmebladenes skygge og betragtede sin far. Hun havde svært ved at fatte, at hun endelig havde fundet ham. Hver gang hun prøvede at åbne munden, kom der ikke en lyd over hendes læber. Hun var slet ikke i stand til at rejse sig. Havde Trixia vidst, at hendes far var her? Var det derfor, hun havde smidt hende overbord? Sita havde svært ved at tænke klart, så overrumplet og lykkelig var hun.”
“Pigerne fra Nordsletten og rejsen til Sydhavet”, s. 91.

I Line Kyed Knudsens tredje og afsluttende bind fra 2006, “Pigerne fra Nordsletten og rejsen til Sydhavet”, er Sita den eneste af de tre, der endnu ikke har fundet sin mor. Hun ved, at hun og Maren er halvsøskende, og at hendes far er sømand på Sydhavet, men sin mor aner hun intet om.

Pigerne bor stadig på slottet på Nordsletten, hvor situationen med dronning Louise er blevet forværret. Dronningens sygdom skyldes en forbandelse, og heksedronningen Trixia drager af sted for at ophæve forbandelsen. Sita rejser mod Sydhavet for at finde sin far, og efter en mystisk og farefuld rejse ankommer hun til havnebyen Caritas, hvor hun på mirakuløs vis finder sin tante og onkel. Og langsomt begynder brikkerne i Sitas liv at samle sig. Men inden hun kan møde sine forældre, må hun igennem en række af uhyggelige situationer.

26071305

I havnebyen foregår underlige ting. En mystisk mand ved navn Tango har startet en danseskole i byen, og siden har indbyggerne nærmest hypnotiserede danset på havnen hver aften. Det viser sig, at danselærer Tango i virkeligheden er den onde troldmandsfyrste lord Tango. Med sine forbandelser lokker han folk ombord på sit skib for at føre dem til sin troldmandsø som slaver, og det lykkes ham at fange Sita.

Det viser sig, at Tango også er det ondskab, der står bag Dronning Louises stenhjerte, og han har brug for Sita i opretholdelsen af sin forbandelse.

Sita gennemlever en grusom kamp mellem det gode og det onde, hvor forbandelser flyver gennem luften, og hun må gennem ild og vand for at redde ikke bare sig selv, men også alle de mennesker, som hun holder af. Og vigtigst af alt sine forældre. Sita klarer skærene og bliver genforenet med sin sømandsfar og sin mor, som viser sig at være en rigtig dronning. Om Sita, Maren og Anne skal ud på nye eventyr, står hen i det uvisse. Eller måske er de bare så heldige at leve lykkeligt til deres dages ende...