"Pigerne fra Nordsletten" er en eventyrserie på vej mod den fantasy-genre, som vi i Danmark kender bedst fra Lene Kaaberbøls forfatterskab. Men Line Kyed Knudsen henvender sig til de mindre børn og gør primært brug af det klassiske eventyrs virkemidler. Vi oplever og forholder os til pigernes farefulde oplevelser på deres udviklingsrejse mod voksenland: “Da jeg var barn elskede jeg Astrid Lindgren og C.S. Lewis med Narniabøgerne. Jeg kan stadig ikke gå forbi en lygtepæl en smuk snevejrsnat uden at tænke på Lucy og den hvide heks,” fortæller Line Kyed Knudsen om sine inspirationskilder og fortsætter: “Og når jeg går en tur i de danske bøgeskove, kan jeg altid skimte Ronja og Birk mellem træerne.” (Portræt af Line Kyed Knudsen på Litteratursiden.dk). Ligesom hos inspirationskilderne er scenerne i fortællingen om røverpigerne sat på klipper og i skove, dale og enge. Med røvere, trolde, hekse og svigefulde voksne, som man ikke kan stole på. Den verden, som alle vi, der er vokset op i selskab med Ronja Røverdatter, børnene fra Bulderby, Tvebak, Jonathan og alle de andre børn fra Astrid Lindgrens forfatterskab, kender på rygraden.
Bøgernes illustrationer begrænser sig til små vignetter ved hvert kapitel tegnet af Birde Poulsen, som også står bag bøgernes farvestrålende omslag.
Line Kyed Knudsens ungdomsromaner om Mie "Stella" og "Elsker, elsker ikke" serien og er forfattet i en helt anden og mere realistisk tone. Her har forfatteren taget udgangspunkt i sin egen ungdoms litterære oplevelser. Romanerne forholder sig realistisk og troværdigt til samtidens ungdom, som vi også ser det hos blandt andet Hanne Vibeke Holst, Bjarne Reuter og Bent Haller. Line Kyed Knudsens realistiske romanserier for piger er beslægtet med Camilla Wandahls serie ”Veninder for altid”, som også har fire piger som fortællere, og ”Fyre og flammer”-serien af Cathy Hopkins.