Mig og Alexander

Citat
”Jeg prøver virkelig at tænke på dagens træning, men billedet af Alexander forstyrrer. Han sagde mit navn to gange. Spurgte mig, om jeg kom til festen. Hvorfor gjorde han det? Jeg åbner øjnene og nikker kort til de andre svømmepiger, der er begyndt at komme. Selvfølgelig mente han ikke noget med det.”
”Mig og Alexander”, s. 12.

Line Kyed Knudsen udgav i 2012 ”Mig og Alexander”, der er første bind i serien ”Elsker, elsker ikke”, som i alt omfatter fire bind. Her følger man veninderne Sofie, Ida, Ella og Johanne, som går i 7. klasse. Pigerne er meget forskellige, og i hver bog er en af dem hovedpersonen.
I ”Mig og Alexander” er det Sofie, som er hovedperson, og hun beskriver sig selv som en god svømmer og en spirrevip. Hun bor sammen med sine forældre og sin tvillingebror Jonas. Faren er temmelig dominerende, men det er snarere Jonas end Sofie, der gør oprør. Hun har nemlig andet at tænke på, for hun har siden første klasse været forelsket i klassekammeraten Alexander, som desværre er forelsket i Sofies veninde Ida.
Sofie vil gerne være loyal over for Ida, så da Alexander kommer og spørger Sofie, om hun tror, at han har en chance for at blive kæreste med Ida, så bakker hun ideen op. Til en klassefest bliver Alexander og Ida kærester, selvom Ida fra begyndelsen ikke virker rigtig interesseret. Sofie bider jalousien i sig og nøjes med at drømme om Alexander.

29649022

Der går dog ikke lang tid, før Sofie alligevel kommer tæt på Alexander. I skolen skal de lave en gruppeopgave, og da Ida og Sebastian bliver syge, ender Sofie og Alexander med at skrive det meste af opgaven, og det bringer de to tættere sammen. En dag efter skole sms’er Alexander til Sofie, at han gerne vil mødes med hende alene uden Ida. Det bringer Sofie i et dilemma, for hun ønsker ikke at gå bag Idas ryg, men hun ender alligevel med at tage hjem til Alexander. De ender med at kysse, og bagefter er Sofie nødt til at fortie det for Ida.
Sofie er historiens jegfortællerjeg-fortæller, og historien fortælles i nutid i et letlevende sprog, som gør det nemt for 11-14-årige piger at identificere sig med hovedpersonen. Tematisk handler bogen om fire pigers venskab, forelskelse, intriger, sex, teenageoprør og overgangen mellem at være barn og voksen. Alle fire bøger i ”Elsker, elsker ikke” serien har den første forelskelse som omdrejningspunkt og beskriver troværdigt den ekstase og usikkerhed, pigerne oplever.