Baggrund

Citat
”Som at stikke hånden ned i en konditorkage og tørre flødeskum af i tøjet, lade det absurde forblive absurd, lade grotesken syre nervetrådene til, lade indvoldenes tilfrysning klirre i kroppen som istapper, som en sprød tåge af frost og skam.”
”Hybrid”, s. 25.

Ninette Larsen er født i 1994 og opvokset i Albertslund sammen med sin mor og to storesøstre. Som 13-årig flyttede familien til Jylland, og da Ninette var 17 år, begyndte hun på Vestjyllands Højskole, der har en såkaldt forfatterlinje. Det var her, hun for alvor begyndte at skrive. Den tidligere rektor for Forfatterskolen i København, Hans Otto Jørgensen, som underviser på højskolen, blev meget begejstret for Ninette Larsens tekster. Han har efterfølgende kaldt hende for et af de største talenter, han er stødt på i sin karriere som underviser. Han opfordrede Ninette Larsen til at samle de tekster, hun skrev på, hvilket resulterede i debuten ”Hybrid”, som udkom den 25. marts 2014.

Ninette Larsen udviser stor taknemmelighed og ærefrygt over for det at debutere som forfatter. Hun er et rastløst og ungt menneske, der stadig ikke er sikker på, om skrivningen er hendes foretrukne levevej: ”Jeg tvivler dog altid på, om det bliver ved. Om jeg bliver ved med at føle, at det er nødvendigt at skrive, og om både ordene og muligheden bliver ved med at være tilgængelige,” (Signe Haahr Lindegaard: Et studie i de udviskede grænser. Jyllands-Posten, 2014-05-03) siger hun i et interview.

Efter opholdet på Vestjyllands Højskole blev Ninette Larsen optaget på den svenske forfatterskole Biskops Arnö, der ligger nord for Stockholm. I maj 2014 udkom antologien ”Öø” som gratis download. Den består af tekster skrevet af studerende på Biskops Arnös forfatterskole, og Ninette Larsens bidrag er en suite af fem kortprosatekster, der alle begynder med titlen ”hej x”. De fem teksters samlingspunkt er ridning. Teksterne er mere nutidige i både sprog og indhold end ”Hybrid”, men sætningerne er stadig lange, opremsende og rytmiske.

For tiden skriver Ninette Larsen på en længere tekst, der foregår i Rusland, og som har paralleller til Højsangen fra Det Gamle Testamente. Derudover er hun tilknyttet forlaget Gladiators forfatterskole som underviser.