Baggrund

Citat
”Væggene er overmalede med graffiti. Der er masser af hårde statements, såsom Fuck the Police, Violence la Police, Big Brother vous regarde og så ellers en masse navne og tal, som folk nok bare har skrevet, mens de alligevel stod her og kedede sig eller fyrede en fed.”
”Hypnosia”, s. 187.

Birgitte Lorentzen er født i 1963 og opvokset i Søborg. Hun har gået på Søborg Skole og på det daværende Søborg Gymnasium. Senere blev hun bachelor i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet og uddannede sig herefter til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 1995.

Siden hun var ung, har Birgitte Lorentzen interesseret sig for det overtroiske og paranormale: ”Jeg har altid været fascineret af det overtroiske, okkulte og mørke – specielt som teenager,” siger Birgitte Lorentzen (Carsten Egeholt: Ungdomsgyser fra Søborg-borger. Gladsaxe Bladet, 2010-06-08). Interessen for det mystiske og overnaturlige har hun udfoldet i sit virke som forfatter, hvor hun blandt andet har skrevet ungdomstrilogien om teenagerne Mads og Lulu, der oplever uhyggelige, overnaturlige og spirituelle fænomener.

Inden Birgitte Lorentzen debuterede som forfatter, arbejdede hun som journalist, tilrettelægger og redaktør på blandt andet Danmarks Radio og TV2, hvor hun har tilrettelagt dokumentarprogrammer og skrevet manuskripter til for eksempel DR-programmerne ”Store Danskere” og ”Husker du”.

I 2010 udkom debutromanen ”Cykose”, der er første bind i serien om teenagerne Mads og Lulu. Birgitte Lorentzen havde ikke forestillet sig, at hun skulle skrive bøger til unge: ”Egentlig havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg ville komme til at skrive ungdomsromaner, men jeg fik ideen til at bruge gys som motor og sammenkoble historien med tungere historisk stof,” fortæller hun (Jan Løfberg: Fransk succes for Søborg-forfatter. Gladsaxe Bladet, 2014-06-24).

Inden Birgitte Lorentzen skrev debutromanen, deltog hun i en romankonkurrence: ”Jeg deltog i en romankonkurrence udskrevet af Aschehoug, men ingen af de indsendte manuskripter var åbenbart gode nok til udgivelse,” siger hun (Jan Løfberg: Fransk succes for Søborg-forfatter. Gladsaxe Bladet, 2014-06-24). Afslaget satte dog ikke en stopper for forfatterdrømmen, og senere fik hun inspiration til ”Cykose”, der også er udkommet i Frankrig, hvor den har vundet bred anerkendelse.

Birgitte Lorentzen har også skrevet litteratur til voksne. I 2012 udkom biografien om den danske bokser Jørgen Gamle Hansen, ”Gamle Hansen”.

Cykose-trilogien har høstet stor succes i Frankrig og Canada og er som den første danske roman nomineret til den fornemme, litterære franske pris "Le Prix des incorruptibles 2014/15". Nomineringen betyder at romanen læses i mere end 7000 franske skoler.