Baggrund

Citat
””Tro ikke, at du er hvem som helst, Jerod. Bare fordi du har glemt din fortid, betyder det ikke, at den er borte. Denne bog skal lede dig på en rejse, min ven, en rejse, der begynder nu.””
”Skyggernes bog”, s. 23.

Jim Lyngvild er født den 27. december 1978 i Holbæk på Vestsjælland. Han voksede op i Albertslund sammen med fire søskende og sin mor. Jim Lyngvild havde en turbulent skoletid, der var præget af mobning og skoleskift. Efter en indlæggelse på det psykiatriske hospital Nordvang fandt lægerne ud af, at Jim Lyngvild havde en høj IQ, og at mange af hans problemer i skolen bundede i kedsomhed.

Selv siger Jim Lyngvild om sin skoletid: ”Jeg havde en forfærdelig skolegang. Jeg blev misfortolket. I 80erne var der ikke skoler for børn med særlige evner eller interesser. Hvis man ikke kunne regning og matematik, så blev man betegnet som et problembarn, og det blev jeg også. Jeg blev endda indlagt på børneafdelingen på Nordvang psykiatriske afdeling, men jeg blev hurtigt udskrevet, for det, som var galt, var, at jeg ikke blev stimuleret. Jeg fik ikke de opgaver, jeg havde behov for. Jeg fik at vide, at jeg var anderledes og mærkelig, et problembarn, og det er enormt svært at få at vide for et barn - i stedet for at blive støttet. Jeg blev støttet hjemmefra, og jeg havde en mor, som kæmpede for mig overalt, men jeg følte mig overhovedet ikke stimuleret. Jeg hadede skolen som pesten.” (Henrik Dannemand: ”Jeg vil sparke livet i røven.” Berlingske Tidende, 2010-02-21).

Da Jim Lyngvild forlod folkeskolen, begyndte han først på uddannelsen som urmager, siden som fotograf. Sin endelige uddannelse fik Jim Lyngvild på Danish Fashion Academy, hvor han blev uddannet designer. I mange år drev han forretningen Gespenst, hvor han solgte tøj, han selv havde designet.

I 2006 debuterede Jim Lyngvild som forfatter, og siden er fulgt et hav af titler, der omhandler alt fra heste, over mode, til fantasy og nordisk mytologi.

Sideløbende med sin forfattervirksomhed har Jim Lyngvild en masse bolde i luften. Han ejer blandt andet et kosmetikfirma, designer tøj, holder foredrag og fungerer som modekommentator for Ekstra Bladet.

Jim Lyngvild er bosiddende nær Korinth på Fyn med sin mand Morten.