Kongen-serien

Citat
”På jorden ved siden af tre døde ulve lå en lille undseelig skikkelse. Det så ud, som om han sov, og kun det store åbne sår hen over den blottede mave afslørede, at noget var galt. Jerod faldt på knæ ved siden af tumlingen og græd.”
”Skyggernes bog”, s. 114.

I 2009 udkom første bind i Jim Lyngvilds Kongen-serie, ”Skyggernes bog”, og i 2010 fulgte andet og sidste bind, ”Urials krone”. Begge bøger er udstyret med et omfangsrigt register over de mytiske figurer, der optræder i fortællingen.

Hovedpersonen Jerod har som lille mistet sine forældre i en lavineulykke. Efter ulykken bliver han adopteret af en gammel dame, som han kalder for bedstemor.

På Jerods femtenårs fødselsdag giver bedstemoren ham en eventyrlig gave. En ældgammel bog, der hedder Skyggernes bog. Bedstemoren fortæller, at bogen rummer Jerods historie. Det viser sig, at Jerod ikke er en almindelig dreng. Han er udset til noget stort. Jerod er den retmæssige arving til tronen i landet Anglesey. Anglesey er et magisk rige befolket af elvere, talende ulve, enhjørninger, hekse og troldmænd og er regeret af den onde elverfyrste Daray, hvis største svaghed er at han ikke tåler dagslys.

Jerod drager med Skyggernes bog under armen til Anglesey, hvor han må kæmpe mod Daray og hans allierede for at redde landet fra ondskaben.

29080518

Jerod og Daray prøver begge at finde kong Urials krone. En krone, der ifølge sagnene sikrer sin ejer udødelighed og uovervindelighed. Men det er ingen let opgave, for da Urial blev mæt af dage, besluttede han i håbet om, at kronens kræfter ikke skulle blive misbrugt, at dele kronen i fire: Tidernes ring, Dødens rubin, Forfængelighedens krave og Retfærdighedens medaljon.

Tematisk kredser de to bind i Kongen-serien om kampen mellem det gode og det onde og om overgangen mellem barndom og voksenliv. Det er en klassisk fortælling om helten, der tager på en rejse og undervejs i kraft af sine oplevelser vokser som menneske. Jerod drager af sted på en farefuld færd, uden at vide hvem han selv er. Andre har fortalt ham, hvem han er og hvad han skal blive, men han har ikke erfaret det selv. Det forhold ændres i løbet af fortællingen, og Jerod må til sidst træffe et afgørende valg: hvilket menneske han vil være, og hvilket liv han vil leve?