De unge vilde

Tine Modeweg-Hansen (f. 1971) hører til de såkaldt unge vilde illustratorer fra Designskolen i Kolding, en betegnelse som snart må have overlevet sig selv, efterhånden som ’’de unge’’ har etableret sig. Betegnelsen ’’de unge vilde’’ dækker også bl.a. Mette-Kirstine Bak og Cato Thau-Jensen, som begge er portrætteret på ’’Forfatter- og illustratorweb for børn og unge’’.

Efter undervisning af kreativt kompetente og sprudlende lærere som Lilian Brøgger og Ken Denning udklækkedes der fra Linien for grafisk design og illustration i Kolding en ny generation af illustratorer, som havde en bevidsthed om sig selv som billedbogskunstnere og illustratorer. De var vokset op med billeder i medierne, kunne aflæse billedsprog, og de gik til værket med humor, energi, farveglæde og en uimponerethed, som netop kun kunne, ja, imponere. Selv i mediernes bevidsthed slog de igennem.

I 1999 fik Designskolen i Kolding Danmarks Skolebibliotekarforenings Børnebogspris for deres indsats for at forny og bevare den danske billedbog.