Baggrund

Citat

”En sen aften i september 1972 gik jeg ind på La Fontaine og blev forelsket ved første blik. Fem uger efter blev vi gift. Hun hed Birthe og havde tre børn med ni måneder og fem minutter mellem hver fra et tidligere ægteskab (…)”
”Skuespilleren der forsvandt”, s. 64.

Martin Johs. Møller er født i Odense i 1982 som søn af skuespilleren Troels Møller Pedersen. Udover at være forfatter er Martin Johs. Møller mag.art. i litteraturvidenskab fra Syddansk Universitet, nu bosat i København og litterær blogger på http://martinjm.blogspot.com. Her er det sidste blogindlæg dog fra slutningen af 2009. I 2008 startede Martin Johs. Møller skrivefællesskabet og forlaget 28/6 (http://forlaget286.blogspot.com) sammen med vennerne og kollegerne Sigurd Buch Kristensen og Rasmus Graff. Sammen skrev de den kollektive digtsamling ”De helvedes lambier ødelægger mine sandheder”, der udkom samme år, og som var en bearbejdet udgave af en blog skrevet under et ophold på Hald Hovedgaard. Hald Hovedgaard er et litterært mødested og kursuscenter, hvor forfattere og oversættere kan søge om og få refugium til at skrive.

Miljøet omkring Forfatterskolen, hvorfra både Rasmus Graff, Sigurd Buch Kristensen og den litterære blogger Peter-Clement Woetmann er uddannede, er således omdrejningspunkt for mange af de kollektive projekter, som Martin Johs. Møller har udarbejdet. I 2009 skrev Martin Johs. Møller sammen med forfatterskoleeleven Christian Bjoljahn således den dokumentariske, transkriptionsbaserede roman ”Flytning”, der er en uredigeret bog om bl.a. det omdiskuterede autenticitetsbegreb, om litteraturteori og om mulighederne for at transskribere de samtaler, der foregår mellem de to forfattere.

Debutromanen som eneforfatter, ”Skuespilleren der forsvandt” fra 2010, er et parallelportræt af forfatterens far og den okkulte mystiker G.I. Gurdjieff og er en historie om forskellen mellem liv og fortalt liv, hvor sønnen Martins noter blandes med fortællingen om en levemands op- og nedture.

Martin Johs. Møller har desuden bidraget til en række tidsskrifter og andet med poesi, prosa, anmeldelser, oversættelser m.m., deriblandt Hvedekorn og Apparatur i Danmark, Vinduet og Vagant i Norge og amerikanske Scantily Clad Press og Textsound.org. Hans konferensspeciale omhandlede den politiske forfatterskolelitteratur i 00erne, og han er tilknyttet FGK (ForfatterGrundKursus) i Esbjerg som en del af holdet af skiftende undervisere.